Raël

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Raël
FødtClaude Vorilhon
30. september 1946 (72 år)
Vichy
Beskjeftigelse Journalist, skribent, sect leader
Nasjonalitet Frankrike

Raël (født Claude Vorilhon 30. september 1946 i Vichy i Frankrike) er leder for den internasjonale organisasjonen den raëlske bevegelse, som tror at livet på jorden ble skapt av vitenskapsmenn og kunstnere fra en annen planet. Organisasjonen har blant annet gjort seg kjente for sitt engasjement til fordel for menneskekloning.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Claude Vorilhon ble født i Vichy i Allier[1] men vokste opp i Ambert hjemme hos sin mormor, som var ateist.[2] Hans far var jødisk og moren katolikk. Han gikk på en katolsk internatskole i Le Puy-en-Velay og skapte bølger der ved å ta del i nattverden uten å være døpt. Hans foreldre tok ham ut av internatskolen og satte han på den offentlige skolew i Ambert.[2]

Som 15-åring stakk han av fra skolen og haiket til Paris, og var der i tre år som gatemusiker og ved å spille på kafeér og kabareter. Han traff Lucien Morisse, leder for et nasjonalt radioprogram, som var på leting etter unge talenter. Vorilhon tegnet en platekontrakt og ble tenåringsstjerne på radioen. Som sanger brukte han artistnavnet Claude Celler. Han spilte inn seks singler, hvorav en ble i noen grad en «hit»: Le miel et la cannelle (Honning og kanel).[3] Vorilhon likte Jacques Brels stil og forsøkte å etterligne den.[2]

Raël arbeidet frem til 1973 som rallysjåfør og motorsportjournalist og drev en egen avis.

UFO-opplevelse[rediger | rediger kilde]

Den 13. desember 1973 var han – etter eget utsagn – med på en UFO-kontakt. Raël sier at han da ble kontaktet av en representant (Jahve) for en utenomjordisk sivilisasjon. Under de seks følgende dagene fikk han et budskap. Raël har publisert budskapet i en bok, på engelsk oversatt med tittelen The Final message og Intelligent design: Message from the designers.

Budskapet forklarer i korthet at livet på jorden har oppstått genom intelligent design på vitenskapens vei ved genetisk ingeniørskunst. De nevnte utenomjordiske og deres farkoster har tidligere i historien blitt oppfattet som guder, engler og andre fenomener. I Bibelen benyttes for eksempel ordet Elohim, de som kom fra himmelen, for å beskrive dem og selve skapelseprosessen.

Etter kontakten den 13. desember har Raël helt viet seg til å bygge opp den internasjonale raëlske bevegelse, og til å gi intervjuer, holde foredrag og arrangere seminarer i selvutvikling. Målet er å bygge en ambassade for at den utenomjordiske sivilisasjonen – Elohim – skal kunne knytte en offisiell kontakt med menneskeheten.

Bibliografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

  • 1974 : Le Livre qui dit la vérité ("The Book Which Tells the Truth")
  • 1975 : Les extraterrestres m’ont emmené sur leur planeté ("Extraterrestrials Took me to Their Planet")
  • 1978 : La géniocratie ("Geniocracy")
  • 1979 : Accueillir les extra-terrestres ("Welcoming Extraterrestrials")
  • 1980 : La méditation sensuelle ("Sensual Meditation") ISBN 1-903571-07-3
  • 2002 : Oui au clonage humain ("Yes to Human Cloning") ISBN 1-903571-05-7
  • 2003 : Le Maitraya ("The Maitraya")

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Raël, Intelligent Design, p. 123.
  2. ^ a b c Palmer, p. 32.
  3. ^ Palmer, p. 32-33.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]