RHORM (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
RHORM
FormatStudioalbum
Artist, bandRHORM
Utgitt2010
Innspilt2009–2010
SjangerHard rock
Lengde31.30
PlateselskapWest Audio Productions
Produsent(er)Haakon Gunby
RHORM

RHORM er det første studioalbumet og debutalbumet til det norske hardrock-bandet RHORM, utgitt av plateselskapet West Audio Productions i Stavanger. Albumet kom ut 9. november 2010, tre og et halvt år etter at gruppen ble stiftet. Platen ble spilt inn i NRK Hordalands studio i Bergen.

Låtene[rediger | rediger kilde]

Helt i starten var RHORM et rent coverband. «Holding Her Own», «Coming Back» og «My Neighbour Ray» var de tre første låtene gruppen skrev på egen hånd. De tre sangene ble spilt live for første gang under en konsert på Teknikerkroen i Bergen 15. februar 2008. «Looking Good In Shades» ble spilt inn to ganger. Gruppen var misfornøyd med låten, og spilte den inn på nytt med annet arrangement. «Slutty Rock Chicks» var den siste låten som ble skrevet til platen, og den eneste som ikke var fremført live før innspillingen.

Tekstene[rediger | rediger kilde]

Kameratskap og damer er sentrale temaer i låtene på platen, tydeligst i «My Boys Are Waiting» og «Slutty Rock Chicks». «Ahead of the Wheel» inneholder klare referanser til «Far Cry» av Rush, og gruppen takker også gruppens tekstforfatter Neil Peart i coveret for inspirasjon til låten. «My Neighbour Ray» er den mest dystre låten på albumet, mens «Holding Her Own» handler om en mann som forfører en kvinne på bar, for senere å finne ut at vedkommende er en transmann. Teksten inneholder referanser til Dee Dee Ramones liv og Ramones-låten «53rd & 3rd», klarest i strofen «I make my livin' down on 54th & 3rd». Gruppen nevner også Mötley Crüe i en av låtene.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Holding Her Own» (Roy Hilmar Svendsen) – 3:24
 2. «My Boys Are Waiting» (Asle Bentzen) – 3:03
 3. «Looking Good in Shades» (Jan Inge Ebbesvik) – 3:11
 4. «Ahead of the Wheel» (Svendsen) – 3:08
 5. «I Tried» (Bentzen) – 3:37
 6. «My Neighbour Ray» (Ebbesvik) – 4:11
 7. «Slutty Rock Chicks» (Bentzen) – 4:19
 8. «Coming Back» (Bentzen) – 3:24
 9. «Second Hand Ladies» (Svendsen) – 3:13

Ikke utgitte låter[rediger | rediger kilde]

Det eksisterer demoinnspillinger av både «Holding Her Own» og «My Neighbour Ray», innspilt høsten 2008. Begge disse har vært gjort tilgjengelige på NRK Urørt. Et tiende spor, «Pet Shop Girl», ble aldri spilt inn, angivelig på grunn av for drøy tekst.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

 • Jan Inge Ebbesvik – vokal
 • Asle Bentzen – gitar
 • Roy Hilmar Svendsen – gitar
 • Anders Dale – bass
 • Lars Helge Glomnes – trommer