Psykologisk Tidsskrift

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Psykologisk tidsskrift er et norsk fagtidsskrift, av og for studenter, med fokus på psykologi og psykologirelevante tema. Tidsskriftet ble opprettet i 1996 av psykologistudenter ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU).

Hovedmålet bak tidsskriftet er å skape en skriftlig læringsarena for studenter ved de norske utdanningsinstitusjonene, i tillegg til å være et bidrag til nettverksbygging mellom akademia og profesjonsutøvere innen psykologterapeutisk praksis og helse- og sosialfaglig arbeid i Norge.

Tidsskriftet publiserer faglige artikler og essay innen psykologi og helsefag skrevet av studenter, akademikere, og profesjonsutøvere. Hver utgave har et spesifisert hovedtema for artiklene i utgaven, for eksempel «Sosial påvirkning», «Arbeids- og organisasjonspsykologi»,«Kjærlighet», «Avhengighet» og «Frykt, angst & redsel». I tillegg drifter tidsskriftet en nettside. Tidsskriftet drives per i dag av 14 frivillige bachelor-, master- og profesjonstudenter i psykologi ved NTNU. Tidsskriftet publiserer to utgaver i året og har kontorlokaler på Psykologisk Institutt ved NTNU.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]