Hopp til innhold

Prudential Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prudential Center
Grunnlagt25. oktober 2007
Oppkalt etterPrudential Financial
KallenavnThe Rock
Adresse165 Mulberry Street, Newark, New Jersey 07102
BeliggenhetNewark
LandUSAs flagg USA
EierByen Newark
New Jersey Devils
DriftDevils Arena Entertainment, AEG Facilities
BrukereNew Jersey Devils (NHL)
New Jersey Nets (NBA)
New Jersey Ironmen (innefotball)
Seton Hall Basketball Team (NCAA)
KapasitetInnefotball: 17 500
Ishockey: 17 625
Basketball: 18 500
Konserter: 19 500
ArkitektPopulous (interiør)
Morris Adjmi Architects (eksteriør)
KostnadUSD 375 millioner
Historiske data
Påbegynt3. oktober 2005
Åpnet25. oktober 2007
Kart
Prudential Center
40°44′01″N 74°10′16″V

Prudential Center er en multifunksjonsarena i Newark i den amerikanske delstaten New Jersey, og har siden oktober 2007 hvert hjemmearenaen til New Jersey Devils som spiller i National Hockey League.

Prudential Centers har fått kallenavnet The Rock etter logoen til hovedsponsoren Prudential Financial som sitter på navnerettighetene til hallen i 20 år, til en pris av USD 103,5 millioner.

Hallen blir også brukt som hjemmearena av New Jersey Ironmen som spiller i Major Indoor Soccer League og av basketball-laget til Seton Hall University.

Hallen ligger i Newarks downtown og er det første arenaen av sitt slag som er blitt åpnet i storbyområdet New York siden åpningen av Continental Airlines Arena, senere Izod Center i 1981, en arena Prudential Center til en viss grad har avløst.

Hallen under bygging i juni 2007
Hallen klargjøres til åpningen

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

New Jersey Devils spilte tidligere sine hjemmekamper i Continental Airlines Arena, denne hadde imidlertid utdaterte fasiliteter, og ligger litt vanskelig til mht offentlig kommunikasjon. Laget hadde derfor et lavere publikumsgjennomsnitt enn forventet. Det hadde derfor i årevis gått rykter om at laget kom til å flytte til en annen del av USA.

Det ble derfor tatt initiativ til bygging av en ny arena som måtte ligge mer tilgjengelig og med mer moderne fasiliteter. Tometn som ble valgt ligger bare to kvartaler fra hovedjernbanestasjonen Pennsylvania Station midt i byen og nær annen offentlig kommunikasjon, både buss og bybane.

Grunnsteinen for arenaen ble lagt ned 3. oktober 2005. Da byen Newark hadde grenser for hvor store midler de ville gå inn i prosjektet med, og dette var i ferd med å bli brutt, sa New Jersey Devils seg villig til å gå inn med USD 100 millioner på eiersiden.

Det var videre planlagt at NBA-laget New Jersey Nets, som også hadder Continental Airlines Arena som hjemmearena, også skulle spille i det nye Prudential Center. Men laget vedtok senere at de i 2010 skal bygge en egen arena i Brooklyn, New York City.

Arenaen ble åpnet 25. oktober 2007 med en åpningskonsert av det «lokale» rockebandet Bon Jovi og 27. oktober fikk hallen sitt første idrettsarrangement da New Jersey Devils spilte sin første hjemmekamp her mot Ottawa Senators, hvor gjestene vant 1-4. Den første seieren i hallen fikk hjemmelaget fire dager senere da de slo Tampa Bay Lightning 6-1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata