Provinsen Hannover

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Provinz Hannover
Provinsen Hannover
1868–1946
Flagg Våpen
Flagg Våpen
Plasseringa til Hannover
Plasseringa til Hannover
Provinsen Hannover under Kongedømmet Preussen
Hovedstad Hannover
Styreform Republikk
Historie
 - Grunnlagt 1868
 - Opphørte 1946
I dag en del av Tyskland

Provinsen Hannover var en provins som eksisterte i Kongedømmet Preussen fra 1868 til 1918 og deretter i Fristaten Preussen fra 1918 til 1946.

Under den østerriksk-prøyssiske krig hadde kongeriket Hannover prøvd å opprettholde en nøytral stilling, sammen med enkelte andre stater i det tyske forbund. Etter at Hannover stemte for mobilisering av konføderative, militære styrker mot Preussen den 14. juni 1866, anså Preussen dette som et påskudd for å erklære krig, og kongedømmet Hannover ble raskt oppløst og annektert av Preussen. Den private formuen til det avsatte Huset Hannover ble deretter brukt av Otto von Bismarck for å finansiere hans kontinuerlige maktkamper mot Ludwig II av Bayern.

I 1946 gjenskapte den britiske militære administrasjonen den nye staten Hannover, basert på grensene til det tidligere kongedømmet Hannover. Før året var omme, ble denne statsdannelsen, etter ønske fra den vesttyske ledelsen, slått sammen med de tidligere statene Fristaten Oldenburg, Fristaten Braunschweig og Fristaten Schaumburg-Lippe til den nye delstaten Niedersachsen, med byen Hannover som hovedstad.