Prom Night (2008)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prom Night
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde88 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiNelson McCormick
ProdusentNeal H. Moritz
ManusforfatterJ.S. Cardone
MusikkPaul Haslinger
KlippJason Ballantine
Foran kamera
MedvirkendeBrittany Snow
Johnathon Schaech
Idris Elba
Scott Porter
Annen informasjon
Budsjett$20 million
Premiere11. april 2008
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Prom Night er en amerikansk slasherfilm fra 2008 regissert av Nelson McCormick. Hovedrollene spilles av Brittany Snow og Johnathon Schaech. Handlingen dreier seg om en high school-student, Donna Keppel (Brittany Snow), som ble traumatisert etter å ha sett sin tidligere lærer Richard Fenton (Johnathon Schaech) brutalt myrde hele familien hennes etter at han ble besatt av henne. Tre år senere stikker Richard Fenton av fra fengsel og følger etter Keppel til skoleballet og han dreper alle som kommer i hans vei fordi han vil gjenforenes med Keppel.

Den er en oppfølger til den kanadiske drama-grøsseren Prom Night fra 1980.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 2005 kommer Donna Keppel (Brittany Snow) hjem fra en film-kveld med venninnen Lisa Hines (Dana Davis) og hun finner faren og broren sin drept. Donna gjemmer seg under sengen sin, hvor hun ser moren sin (Lori Heuring) slåss mot Richard Fenton (Johnathon Schaech), en tidligere lærer som var besatt av Donna. Donna blir vitne til at Fenton myrder moren hennes. I 2008 bor Donna sammen med sin tante Karen (Jessalyn Gilsig) og onkel Jack (Linden Ashby), og hun skal snart bli uteksaminert fra videregående skole. Hun går fremdeles på antidepressiva for å takle depresjonen etter det som skjedde med foreldrene og broren hennes. Donna, Lisa og Claire (Jessica Stroup) er hos frisøren da Donna plutselig ser Fenton, før hun innser at hun bare innbiller seg ting. Noen timer senere ankommer Donnas kjæreste, Bobby (Scott Porter), til huset hennes, sammen med flere venninner og deres kjærester, Ronnie (Collins Pennie) og Michael (Kelly Blatz).

Ved politistasjonen, får etterforsker Winn (Idris Elba), som fengslet Fenton tre år tidligere, vite at Fenton har rømt fra fengsel, og han advarer Karen og Jack. Karen mener Donna burde komme hjem i tilfelle Fenton finner ut hvor hun bor, men Jack mener at Donna burde få lov til å gå til skoleballet. Fenton kommer i forkledning til hotellet hvor skoleballet skal arrangeres og han dreper en stuepike og tar hovednøkkelen hennes. På dansegulvet, begynner Claire å krangle med kjæresten, Michael, og går opp på rommet sitt sammen med Donna for å roe seg ned. Når Donna går sin vei, blir Claire alene og hun hører merkelige lyder. Fenton låser Claire inn i et rom, hvor han dreper henne. Når Claire ikke returnerer til festen, går Michael ovenpå for å se hvor hun er. Fenton gjemmer seg i et klesskap på rommet, men Michael ser at døren til skapet lukker seg. Michael åpner skapet og Fenton slår ham til døde.

Etterforsker Winn kommer og advarer hotell-personalet om å være på vakt. Fenton dreper en hotellansatt og han finner en hotell-uniform. Lisa ser Fenton i heisen på vei til rommet sitt. Lisa stikker av for å advare Donna, men hun blir fanget av Fenton. Hun blir jaget ned til kjelleren på hotellet, hvor hun gjemmer seg for Fenton. Men Fenton finner og dreper henne. Winn og etterforsker Nash (James Ransone) finner liket av hotellets eier i bagasjerommet på bilen hans. Kort tid senere finner Winn den døde stuepiken. Winn skjønner at Fenton er ved hotellet, og han trykker på en nødalarm slik at hele hotellet blir evakuert. Donna går til rommet sitt for å hente morens sjal. Fenton finner henne, og han angriper henne. Winn innser at Donna fremdeles er på hotellet, og Winn går for å lete etter henne. Donna stikker av fra Fenton. Politiet leter gjennom hotellet, men de finner ingen tegn til Fenton. Winn oppdager liket til en hotell-ansatt som Fenton drepte tidligere, og han innser at Fenton forlot hotellet i uniformen til den ansatte.

Winn skynder seg tilbake til Donnas hus hvor han finner detektiv Nash død i politibilen sin. Inne i huset går Donna på do, og når hun kommer ut igjen ser hun at Bobbys hals har blitt skåret over. Hun ser en skygge utenfor rommet sitt, og hun gjemmer seg i et skap, fordi hun er redd for at skyggen er Fenton. Men dette viser seg å være detektiv Winn, og Fenton finner Donna i skapet. Winn er i ferd med å åpne skapet hvor Fenton holder Donna. Men han hører et skrik fra Donnas tante, som har oppdaget den døde politimannen utenfor huset, så Winn går ut av rommet. Donna blir angrepet av Fenton, og et voldsomt basketak oppstår. Når Fenton er i ferd med å drepe Donna, løper Winn inn og skyter Fenton flere ganger, og dreper ham. Donna sitter gråtende ved siden av Bobbys døde kropp, og Winn forteller henne at marerittet endelig er over.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]