Project Kill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Project: Kill
orig. Project: Kill
Generell informasjon
Sjanger Action
Krim
Kampsport
Nasjonalitet USA USA
Utgitt USA Oktober 1976
Finland 1982
Norge 1983/84 (video)
Lengde 90 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør William Girdler
Manus David Sheldon
Galen Thompson
Produsent Frank Johnson
David Sheldon
Fred C. Soriano Jr.
Herman Weist
Musikk Robert O. Ragland
Sid Wayne
Sjeffotograf Frank E. Johnson
Klipp Terence Anderson
Chuck McClelland
Foran kamera
Medvirkende Leslie Nielsen
Gary Lockwood
Nancy Kwan
Vic Silayan
Vic Diaz
Filmselskap Troma Entertainment
Eksterne lenker

Project: Kill er en amerikansk action- og kriminalfilm fra 1976 med Leslie Nielsen i hovedrollen. Regi er ved William Girdler.

Handling[rediger | rediger kilde]

John Trevor (Leslie Nielsen) er en agent for de militære som er med på et hemmelig prosjekt kalt «Project: Kill». Prosjektet eksperimenterer med tanke-kontroll på sine agenter og utsetter dem for kjemikalier i den hensikt å omskape dem til lydige drapsmaskiner for USA. Trevor rømmer etterhvert fra det hele og til Filippinene, men er ikke klar over bieffektene av eksperimentet, effekter som gjør ham voldelig og farlig. På Filippinene forelsker han seg i Lee Su (Nancy Kwan). Samtidig med dette blir hans tidligere overordnede, Frank Lassiter (Gary Lockwood), beordret til å finne ham og tilintetgjøre ham. I tillegg til dette blir han også jaget av en lokal gangster kalt Alok Lee (Vic Diaz) som har til hensikt å skaffe seg hemmelighetene til «Project: Kill». Tiden er i ferd med å renne ut for Trevor da han etterhvert blitt jaktet av både Lassiter, det filippinske politiet og den lokale mafiaen. Det hele ender i et uunngåelig klimaks på Manilas havnelager der både skytevåpen og orientalsk kampsport taes i bruk.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

En lavbudsjettfilm med B-preg som ikke har fått den store oppmerksomheten. Filmen har fått det glatte lag på filmsiden Surfi Dead som skriver: «...this film sucks, but it may be the only Leslie Nielsen kung-fu film out there».[1]

Project: Kill var en av de siste «alvorlige» filmene som Leslie Nielsen deltok i før han gikk over til komedie-sjangeren.

I Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen gikk rett på video og ble utgitt av Breien film rundt 1983/84.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Wentworth, Deeky. «Project: Kill». Surfin Dead. Besøkt 18. mai 2008. «this film sucks, but it may be the only Leslie Nielsen kung-fu film out there» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]