Pret a Manger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pret a Manger
Org.formAksjeselskap
BransjeFast-casual restaurant
Etablert2002
Eier(e)Bridgepoint Capital
MorselskapBridgepoint Capital
DatterselskapVeggie Pret
HovedkontorLondon
LandStorbritannia
Produkt(er)hurtigmat
Nettstedwww.pret.com (en)
www.pret.co.uk (en)
www.pret.co.uk (en)
En Pret a Manger-butikk i Strand i London, 2004

Pret a Manger er en britisk kjede av sandwichbutikker. I januar 2007 ble noen av butikkene i kjeden omdøpt til Pret.[trenger referanse] Firmaet ble grunnlagt i London i 1986 av vennene Sinclair Beecham og Julian Metcalfe.

Ifølge kjeden lages alt av naturlige ingredienser. Alle sandwichene produseres i kjøkkenet til den enkelte butikk.[trenger referanse] Ifølge firmaet blir alt som ikke er solgt samme dag som det er laget, samlet inn og donert til forskjellige steder som gir mat til hjemløse.[trenger referanse] Sandwichene er pakket inn i pappesker, ikke plast.

I 2001 kjøpte McDonald’s 33 prosent ikke-kontrollerende aksjer i firmaet.[trenger referanse] Etter dette kjøpet utvidet Pret i New York (10 butikker) og Hongkong (10 butikker). 85 prosent av Prets salg er dog stadig i London, hvor også ¾ av deres butikker er.[trenger referanse] I november 2006 var det 155 butikker i Storbritannia, hvorav 118 var i London.

Menyen inneholder blant annet sandwicher, fylte bagetter, supper, salater og kaffe. De har også forskjellige desserter, muffins, kaker og croissanter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]