Prøveinnspilling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En prøveinnspilling benyttes av filmregissører og filmprodusenter for å avgjøre om en skuespiller passer i en film eller en spesiell rolle.

Skuespilleren får vanligvis en sene eller utvalgte replikker og bevegelser, og blir deretter instruert i å fremføre disse foran kamera. Filmen vises senere for relevant filmpersonale for en bedømning.

Prøveinnspillinger kan også benyttes for å avgjøre om kostyme, sminke eller andre detaljer passer inn. Disse får da navnet kostymeprøveinnspillinger, etc.

Ulike typer skuespillere kan får ulike oppgaver ved individuelle prøveinnspillinger. En skuespiller som prøveinnspiller for en musikal kan for eksempel bli spurt om å synge og danse for å vise sine ferdigheter. Internasjonale skuespillere som Bruce Lee får prøveinnspillinger for å vise at de mestrer språket som skal benyttes i filmen. I Lees tilfelle be han bedt om å snakke om kinesisk kulturengelsk for å avgjøre hans kunnskap om språket, for så senere å demonstrere kampsportbevegelser for å vise disse ferdighetene.