Poslednij bogatyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Poslednij bogatyr
orig. Последний богатырь
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, familiefilm, fantasyfilm
Utgivelsesår2017
NasjonalitetRussland
Lengde114 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiDmitrij Djatsjenko Rediger dette på Wikidata
ManusVitalij Sjljappo Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Olga Vladimirovna Maksimova
MusikkGiorgos Kallis Rediger dette på Wikidata
FotoSergej Trofimov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeViktor Khorinjak, Jekaterina Vilkova, Jelena Jakovleva, Konstantin Lavronenko, Jevgenij Djatlov, Aleksandr Semtsjev, Sergej Burunov, Mila Sivatskaja Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapWalt Disney Pictures, Yellow, Black and White, Village Roadshow Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Walt Disney Studios Motion Pictures
Budsjett8 250 000 USD[1] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning397 995 156 RUB[2] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2017
OppfølgerPoslednij bogatyr: Koren zla Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Poslednij bogatyr (originaltittel: Последний богатырь) er en russisk film fra 2017, regissert av Dmitrij Djatsjenko.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

I Belogorje, en parallell versjon av Kyivriket, jakter trollkvinnen Varvara på Aljosja Popovitsj som hun mener kan være verdens siste Bogatyr. Men heksen forsteiner ham, og kaster ham i havet, hvor hundrevis av andre ofre allerede ligger. I det moderne Moskva er Ivan Najdjonov en ung foreldreløs som tjener penger på å være en bedrager. Han påstår å være en klarsynt som kan helbrede klienter. Ivan begynner imidlertid å tvile på livsvalgene sine, etter at han blir bedt om å kurere en gutt som ligger i koma. En dag, når man må flykte fra en klient, havner Ivan mirakuløst i Belogorje. Denne magiske verdenen er bebodd av russiske eventyr-figurer og andre skapninger. En vismann dukker opp, og påstår at Ivan er den tapte sønnen til Ilja Muromets som de ikke har sett på mange år.

Men Ivan blir deretter tatt til fange av Varvaras krigere, og brakt til prins Dobrynja Nikititsj. Dobrynja oppfører seg vennlig, men prinsesse Varvara fengsler Ivan i fangehullet sitt uten ektemannens viten. Der møter Ivan en kroppsløs Kosjtsjej, som forteller ham at det magiske sverdet Kladenets er hans eneste vei tilbake til hans virkelige verden. Kosjtsjej hadde selv brukt Kladenets for å bli udødelig, men blir styrtet og fengslet av Bogatyrene. Men etter at de fleste magiske skapningene ble fengslet eller drept, led Bogatyrene selv samme skjebne.

Hvis Ivan virkelig er sønnen til Ilja Muromets, kan han bruke sverdet til å gjenopprette kraften etter de overlevende magiske skapningene - og deretter reise hjem. Baba Jaga blir også tatt til fange og kastet i samme fangehull. Dette gjorde imidlertid med vilje: hun tok med seg Vasilisa den vise i form av en frosk, som enkelt løslater alle fangene. Kosjtsjej, Baba Jaga og Vasilisa bestemmer seg for å ta med seg Ivan for å finne igjen sverdet. Når de rømmer fra fangehullet, verver de også havmannen Vodjanoj for å hjelpe dem.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Viktor Khorinjak som Ivan Ilitsj Najdenov
  • Igor Jasjanin
  • Mila Sivatskaja som Vasilisa
  • Konstantin Lavronenko som Kosjtsjej
  • Jelena Jakovleva som Jaga

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]