Pose (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pose
orig. Pose
Pose
Generell informasjon
SjangerDramaserie
Prod.landUSA
Introduksjonsår2018
Lengde45–78 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
Skapere
Prod.leder
Produsent
TittelmusikkMac Quayle
Prod.selskapColor Force, Fox Television Studios
Sending
Periode3. juni 2018 (2018-06-03)i dag
TV-kanalFX
Eksterne lenker
IMDbRedigér på wikidata

Pose er en amerikansk dramaserie på TV-kanalen FX. Serien ble skapt av Ryan Murphy, Brad Falchuk og Steven Canals, og pilotepisoden hadde premiere 3. juni 2018. I Norge er den første sesongen tilgjengelig på strømmetjenesten HBO. FX har annonsert planer om å produsere en ny sesong med premiere i 2019.[1]

Handlingen er lagt til New York på slutten av 1980-årene. Store deler av serien dreier seg om det skeive ballroom-miljøet, og Pose ble promotert som en serie med et rekordstort antall transseksuelle og homofile skuespillere.[2] Marie Kleve fra Dagbladet roste serien og skrev at den «avler toleranse og forståelse, for den bringer uhorvelig mange flere nyanser til LHBT-miljøet enn vi er vant til å se på skjermen».[2] TV-serien ble nominert til flere Primetime Emmy Awards, blant annet for beste dramaserie.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Transkvinnen Blanca (Mj Rodriguez) bestemmer seg for å forlate de trygge rammene i ballroom-huset «House of Abundance». Blanca er fast bestemt på å starte sitt eget hus i ballroom-miljøet, en subkultur i LHBTQ-miljøet som er dominert av afro- og latinamerikanere, der «husene» fungerer som selvvalgte familier. En eldre «mamma» eller «pappa» gir husly og moralsk støtte til yngre mennesker i miljøet, som i flere tilfeller har blitt utstøtt av sine biologiske foreldre. Hver uke møtes de ulike husene til klubbkvelder hvor de konkurrerer i drag og posering.[2] Blanca starter sitt eget hus, «House of Evangelista», og får meg seg danseren Damon (Ryan Jamaal Swain) og senere Abundance-medlemmet Angel (Indya Moore). Damon har også ambisjoner om å komme seg inn på en prestisjetung danseskole.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Blanca er optimistisk etter at Madonna-låten «Vogue» går til topps på hitlistene, og hun ønsker å starte sin egen manikyrsalong. Pray Tell blir overtalt til å bli med i aktivistgruppen ACT UP, som har som mål å hindre spredningen av aids. Angel prøver seg på modellbransjen, men er bekymret for at noen skal oppdage hennes biologiske kjønn. Damon har kommet inn på andreåret på danseskolen, men er på vaklende grunn med kjæresten Ricky (Dyllón Burnside) når han vender hjem fra konsertturneen med R&B-artisten Al B. Sure!. Elektra (Dominique Jackson) forlater Evangelista-klanen for å starte sitt eget hus, Wintour.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Biroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Otterson, Joe (12. juli 2018). «‘Pose’ Renewed for Season 2 at FX». Variety. Besøkt 3. august 2018. 
  2. ^ a b c Kleve, Marie (6. juni 2018). «Sett utenfra handler det om pynt og fjas. Men det er bare halve historien». Dagbladet. Besøkt 3. august 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]