Portloe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sankt Pirans flagg, Cornwalls offisielle flagg, på en flaggstang i Portloe

Portloe er en liten landsby i Cornwall i England. Den er beliggende på Roselandhalvøya, den sørligste delen av England, innenfor det verdslige sognet Veryan, rundt 2,4 km øst for landsbyen av samme navn.[1] Partloe har to fiskefartøyer i full virksomhet, Jasmine og Katy Lil, som fisker etter krabber og hummer i Veryan og Gerrans-bukta, og en flåte av mindre fritidsbåter i sommermånedene. Havnen er drevet av komité. Bortsett fra fiske kan landsbyen by på natur, utsikt, utflukter til fots, og lokal historie. Det har lett tilgang til St. Mawes og andre kystbyer.

Portloe ligger innefor Cornwalls Område med spesielt vakker natur (AONB). Bortimot en tredjedel av Cornwall er innenfor dette området som har samme status og beskyttelse som en nasjonalpark. South West Coast Path, som er Englands lengste fotsti, går gjennom landsbyen.[2]

Komedieserien Wild West, med Dawn French og Catherine Tate, ble spilt inn her. I 2012 ble spillefilmen About Time, en produksjon av Richard Curtis, også delvis filmet her.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ordnance Survey: Landranger map sheet 204 Truro & Falmouth, ISBN 978-0-319-23149-4
  2. ^ Tarr, Roland (2007): National Trail Guide: South West Coast Path, Minehead to Padstow. London: Aurum Press. ISBN 1-84513-269-6.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Storbritannias geografi-stubbDenne Storbritannias geografi-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.