Hopp til innhold

Portaldiskusjon:Forside/Arkiv 2014

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nelson Frazier jr.[rediger kilde]

Her står det han ble 43 år. Artikkelen her skriver født i 1972. Det kan likevel være riktig at han ble 43 år. Flere iw-sider skriver han ble født i 1971. Noe er uansett feil. Kronny (diskusjon) 25. feb. 2014 kl. 13:20 (CET)

Misvisende om Krim[rediger kilde]

Den nåværende omtalen av den russiske invasjonen[1][2] på Krimhalvøya ser ut til å være bevisst misvisende historieforfalskning og Putin-apologetisk. Det er flere dager siden den var en riktig omtale og må nå sies å være direkte feilinformasjon. Hvis russiske styrker hadde gått inn i Finnmark i strid med internasjonal lov, tatt kontroll over fylket, heist det russiske flagget og norske myndigheter og det internasjonale samfunnet hadde kalt det en invasjon og krigserklæring, ville ikke norsk Wikipedia hatt en notis om "spent situasjon i Finnmark". Da Hitler angrep Polen, ville vi ikke flere dager ut i angrepet mens tyske styrker stod midt i landet skrev "spent situasjon i Polen". I dag var en demonstrasjon foran stortinget mot den russiske invasjonen av Ukraina.[3] Alana Caz (diskusjon) 2. mar. 2014 kl. 20:29 (CET)

I dag har Ukraina mobilisert for krig, slik også Norge ville gjort om Russland hadde invadert en del av Norge, etter at Putin bl.a. har påstått at han har rett til å invadere Ukraina[4]. I et slikt lys blir det enda mer spesielt at det står ren løgn og historieforfalskning på forsiden. Vi vet at diktaturet i Kreml har store ressurser som brukes på å føre propagandakrig bl.a. på internett, som kan forklare mye forvridninger og feilinformasjon som spres enkelte steder og som har oppslutning i ekstreme miljøer. Alana Caz (diskusjon) 2. mar. 2014 kl. 22:46 (CET)

Sonet utgave[rediger kilde]

Når man snakker om en «sonet utgave» av en avis, så er det en form for fagpreik. En slik utgave av for eksempel Dagsavisen, er på sett og vis en lokal utgave av den såkalte hovedavisen. Mine forslag for å forbedre teksten på hovedsiden, er å si at det er en lokal utgave - eller en områdespesifikk utgave. For øvrig så er det fint å bli gjort oppmerksom på at fenomenet fins her i landet. --Gelryhend (diskusjon) 12. sep. 2014 kl. 11:51 (CEST)

Oppdatert :-) --Mollerup (diskusjon) 12. sep. 2014 kl. 14:02 (CEST)

Redigeringsforslag 22. september 2014 (Protected)[rediger kilde]

Død lenke til bildet av Keiser Augustus Thuen (diskusjon) 23. sep. 2014 kl. 00:45 (CEST)

Fikset av Bruker:PaulVIF. - 4ing (diskusjon) 23. sep. 2014 kl. 09:34 (CEST)

Flott! Hilsen Thuen (diskusjon) 23. sep. 2014 kl. 16:53 (CEST)

En mere kjent og viktig nylig avdød skuespiller[rediger kilde]

Komikeren og skuespilleren er kanskje mere kjent enn Richard Kiel. Nekrologen i the Economist forteller om hennes banebrytende innsats som førte til at abort ble en del av medievirkeligheten, i stedet for å forbli et ord som omtrent aldri skulle nevnes på TV. Hun fortjener kanskje en plass blant «Nylig avdøde», til tross for at hun som 81-åring ble filmet utenfor en flyplass mens det renner tvilsomme bemerkninger om etnisitet og Gaza-konflikten - bemerkninger som godt mulig også er rasistiske. --Swahulko (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 11:25 (CEST)

Joan Rivers figurerte på listen over nylig avdøde fra 4. til 11. september. - 4ing (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 11:42 (CEST)