Portal:M*A*S*H

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


  rediger M*A*S*H
Mash sign.jpg
Dette er en portal for hele M*A*S*H-emnet det være seg romanen, filmen eller TV-serien M*A*S*H.

M*A*S*H var en media franchise, produsert i ulike former fra 1968 til 1986. Rettighetene eies av 20th Century Fox og historien handler om tre karakterer som tjenestegjorde på det oppdiktede feltsykehuset 4077th under Koreakrigen. Den opprinnelige historien har Hawkeye Pierce i hovedrollen. Senere spin-offs involverte karakterer fra serien mens handlingen ble lagt til etter krigen. Men alle versjonene passer inn i genrebetegnelsen svart humor og involverte medisin i en dominerende rolle ettersom de fleste rollefugurene var leger.

Mash-logo1.jpg

M*A*S*H begynnte med en roman, i 1968 som flere oppfølgere. MASH ble også tittelen på en spillefilm fra 1970 basert på romanen. Mest kjent er kanskje TV-serien M*A*S*H som ble sendt i 11 år, fra 1972 til 1983.

Per 2010 er det ikke gjort noe forsøk på en reprise. Men en gruppe ivrige fans eksisterer fremdeles og 20th Century Fox har hatt betydelig suksess med å selge både filmen og serien på DVD i nyere tid.

  rediger Utvalgt artikkel

The Late Captain Pierce er en episode fra TV-serien M*A*S*H. Dette var fjerde episode i fjerde sesong og sendt første gang 3. oktober 1975. Episoden ble skrevet av forfatterbrødrene Glen Charles og Les Charles og regissert av Alan Alda.

Gjesteroller i denne episoden var Richard Masur som løytnant «Digger» Detmuller, Eldon Quick som kaptein Pratt, Sherry Steffens som sykepleier Able og Kellye Nakahara som sykepleier Baker.

En byråkratisk feil gjør at hæren tror at «Hawkeye» er død, og han nyter mangelen på ansvar som kommer av situasjonen, mens han forsøker å få sin far på tråden hjemme i Maine for å forsikre han at han er i live.
Arkiv

  rediger Utvalgt TV-episode

The Late Captain Pierce var fjerde episode i fjerde sesong i TV-serien M*A*S*H og ble sendt første gang 3. oktober 1975. En byråkratisk feil gjør at hæren tror at «Hawkeye» er død, og han nyter mangelen på ansvar som døden gir, mens han forsøker å få kontakt med sin far hjemme i Maine for å forsikre han om at han er i live.

Flere episoder · Alle sesongene

  rediger Eksterne lenker
  rediger Relaterte portaler
  rediger Utvalgt biografi
Gould og Eddie Izzard.

Elliott Gould (egentlig Elliott Goldstein, født 29. august 1938 i Brooklyn, New York) er en amerikansk skuespiller.

Han er sannsynligvis mest kjent for rollen som kaptein John Francis Xavier «Trapper John» McIntyre i Robert Altmans satiriske film «M*A*S*H» fra 1970. Gould ble dette året avbildet på forsiden av Time, et klart bevis på hans stjernestatus på denne tiden.
Arkiv

  rediger Flere biografier
  rediger Rollefigurer
  rediger Kategorier
  rediger Visste du at…

De fleste av doktorene på feltsykehus var mellom 21 og 28 år, og ble valgt fordi det var minst sannsynlig at de hadde egen familie?

I løpet av de 11 M*A*S*H-sesongene gjorde Hawkeye militær hilsen to ganger?