Portal:Heavy metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Arkitektur | Dans | Film | Heavy metal| Kunst | Litteratur | Norsk rock

Portail metal.jpg

Heavy metal-portalen
  rediger Heavy metal

Heavy metal er en sjanger innen rockemusikk. Begrepet oppstod sent på 1960- og begynnelsen av 1970-tallet, men har siden endret innhold. Da heavy metal begynte som populærmusikalsk stil, fantes det ikke like mange begreper som vi har i dag. Heavy metal og hard rock betydde mer eller mindre det samme, men etter hvert som årene gikk ble det utviklet nye undersjangere (speed metal, thrash metal, power metal og så videre) i tillegg til at de «nye hard rock-bandene» begynte ofte å bruke helt nye effekter. De nye bandene var ofte dystrere, tyngre og benyttet seg av helt nye spillestiler.

I dag brukes begrepet heavy metal ikke lenger like bredt når man snakker om sjangeren til et band. Et black metal-band vil ikke så ofte bli referert til som heavy metal, selv om black metal i det tradisjonelle begrepet helt klart er heavy metal. Sjangeren heavy metal gjenstår i dag som en mer generell form for heavy metal-musikk som ikke allerede har fått et begrep (annet enn tradisjonell metal, men dette begrepet passer ikke for alle). Vi snakker da om band som for eksempel King Diamond, Iron Maiden, Manowar og Dio.

Heavy metal er ofte referert til som bare metal eller tungmetall. Heavy metal er en musikksjanger som ofte kjennetegnes av sterkt forsterkede og forvrengte gitarer, og drivende og tunge rytmer. Lydbildet kan ofte beskrives som «aggressivt», «mørkt» og/eller «dystert».

  rediger Månedens artikkel
Pantera 1987-2003 lineup.jpg

Det amerikanske heavy metal-bandet Panteras diskografi består av ni studioalbum, et konsertalbum, og et samlealbum, som ble utgitt i to versjoner. Pantera har også gitt ut 2 EPer, seks singler, fem videoalbum, elleve musikkvideoer, og to samlebokser.

  rediger Månedens bilde
James Mcilroy, tidligere gitarist i Cradle of Filth.
Arkiv
  rediger Nyheter
  rediger Gode artikler
  rediger Relaterte portaler
  rediger Kategorier