Pokémon Zoroark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon: Zoroark: Master of Illusions
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår2010
Prod.landJapan
Lengde95 minutter. min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiKunihiko Yuyama
ProdusentChoji Yoshikawa
ManusforfatterHideki Sonoda
MusikkShinji Miyazaki
Foran kamera
Hovedrolle(r)Rica Matsumoto
Ikue Ōtani
BirollerYūji Ueda
Megumi Toyoguchi
MedvirkendeEtsuko Kozakura
Unshō Ishizuka
Annen informasjon
Prod.selskapOLM, Inc.
Premiere10. juli 2010 i Japan.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (ja)

Pokémon Zoroark: Master of Illusions er en film som handler om Ash og vennene hans som møter en mystisk pokémon som heter Zoroark. Det er den trettende filmen i Pokémon-anime-serien og den fjerde i Diamond og Pearl-serien.

Filmens fiktive setting er basert på forskjellige områder i Nederland og Belgia. Blant stedene regissør Kunihiko Yuyama og hans stab besøkte, og har blitt brukt som inspirasjon til filmen, var Magere Brug, Amstel River, Kinderdijk samt Brussel - hvor Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie og Radio-télévision belge de la Communauté française har hovedkvarter.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Byen Crown City eksisterte en gang i perfekt harmoni med skogen. Men for 20 år siden absorberte en mann ved navn Grings Kodai en merkelig kraft kalt Time Ripple, skapt av en tidsreisende Pokémon som besøkte byen, Celebi. Denne kraften gav Kodai muligheten til å se inn i fremtiden. Men dette førte også til at nesten alt av byens grønt-områder etter hvert døde. Med sin nye makt ble Kodai en suksessfull forretningsmann, og kontrollerte snart mainstream media. Over tid jobbet innbyggerne og Pokémon sammen, for å bringe byen tilbake til livet.

I nåtiden, når visjonene hans begynner å svikte, planlegger Kodai å få sin tidligere kraft tilbake, og igjen ødelegge byens grønne omgivelser. Han fanger to Pokémon, en Zoroark og en Zorua, og frakter dem over havet med Kodais fly på vei til Crown City. Men Zorua bruker kreftene sine til å rømme. Pokémon-trenerne Ash Ketchum, Dawn og Brock oppdager Zorua i en skog rett utenfor byen, og tar den med seg til Crown City for å gjenforene ham med Zoroark. Kodai slipper den fengslede Zoroark løs over byen, og viser henne en video som later som hun holder Zorua som gissel.

Zoroark bruker kreftene sine for å ta form av Entei, Raikou og Suicune, byens beskyttere fra antikken, noe som skremmer innbyggerne i byen. Kodai og sekretæren hans Rowena manipulerer opptakene, for å dikte opp nyheter om at Zoroark er ond. Ash, Dawn, Brock og Zorua møter Karl, en lokal journalist som undersøker Kodai. Karl fører dem inn i den avsperrede delen av byen gjennom en kloakk. Kodai får sin håndlanger Goone til å gjenerobre Zoroark, og opplever en visjon om at Ash, Dawn, Brock, Karl og Rowena kommer til å stoppe ham.

Zorua, etterfulgt av Ash sin Pikachu og Dawn sin Piplup, stikker av for å finne Zoroark, men Celebi dukker opp og blir venn med Zorua, Pikachu og Piplup. Kodai fanger Ash, Dawn, Brock og Karl, for å fengsle dem. Rowena, avslørt for å være en undercover-journalist som etterforsker Kodai, løslater dem. Kodai skader Celebi og ser mer av fremtiden. Ash, Dawn, Brock, Karl og Rowena flykter sammen med Zorua og Celebi, og møter Karls bestefar Joe og vennen Tammy. I mellomtiden rømmer Zoroark fra buret som Kodais håndlangere fanget henne i.

Japanske skuespillere[rediger | rediger kilde]

Engelske skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]