Pokémon Scarlet og Violet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pokémon Scarlet
Pokémon Violet
UtviklerGame Freak
UtgiverNintendo
The Pokémon Company
DistributørNintendo eShop
PlattformNintendo Switch
Utgivelse18. november 2022
SjangerRollespill
AldersgrensePEGI 7
Nettstedscarletviolet.pokemon.com/en-gb/
Del av serien hovedspill i Pokémon-franchisen
Pokémon Legends: Z-A

Pokémon Scarlet og Pokémon Violet er videorollespill som utviklet av Game Freak og utgitt av Nintendo og The Pokémon Company til Nintendo Switch. Spillene ble utgitt samtidig den 18. november 2022 og introduserer den niende generasjonen av Pokémon-spill.[1]

Histrorien finner sted i Paldea-regionen i Pokémon-universet, som ser ut til å være løst basert på Den iberiske halvøy. Regionen har variert landskap, inkludert innsjøer, ødemarker og fjellkjeder. Spilleren skal studere ved Naranja eller Uva Academy. Akademiet gjennomfører en årlig skattejakt hvor studentene oppfordres til å utforske hele regionen. Etter å ha møtt den legendariske Pokémon Koraidon eller Miraidon, som blir med og hjelper spilleren, til tross for at de nå har mistet evnen til å slåss. Spilleren oppfordres også til å delta i tre forskjellige historier for å gjennomføre hele historien: Victory Road, Starfall Street eller Path of Legends.

Underveis må spilleren fullføre alle de åtte Pokémon-treningssentrene som ligger spredt over hele Paldea-regionen. Etter at de har beseiret lederne for hvert eneste treningsstudio, kan spilleren delta i Champion-rangering, ved å beseire regionens Elite Four og Top Champion Geeta. Etter å ha gjennomført hele Champion-rangeringen, blir spilleren utført til en siste Pokemon-kamp. Underveis må spilleren også hjelpe den sjenerte skolejenta Penny til å slåss mot Team Star, en gruppe mobbere ved skolen hvor hun studerer.

Spilleren og Penny får hjelp av akademi-direktøren Clavell, som skal oppdage Team Stars opprinnelse mens han er forkledd som en student ved navn Clive. De oppdager at Team Star opprinnelig ble grunnlagt for å motvirke mobbing, i stedet for å forårsake dette selv. Spilleren skal også besøke professorens laboratorium i Area Zero. Men der avslører professoren seg for å være en AI-erstatning for den virkelige professoren, som skal ha blitt drept i et eksperiment i laboratoriumet. Det kommer frem at den opprinnelige professoren hadde funnet opp en tidsmaskin for å hente Paradox Pokémon fra fortiden eller fremtiden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «De neste Pokémon-spillene er avduket». Gamer.no. 28. februar 2022. Besøkt 17. oktober 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]