Hopp til innhold

Point of No Return

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Point of No Return
orig. Point of No Return.
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår1993
Prod.landUSA
Lengde101 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Badham
ProdusentArt Linson
ManusforfatterRobert Getchell
MusikkHans Zimmer
Foran kamera
Hovedrolle(r)Bridget Fonda
Gabriel Byrne
Dermot Mulroney
BirollerAnne Bancroft
Harvey Keitel
Annen informasjon
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Premiere19. mars 1993 i USA
Eksterne lenker

Point of No Return, også kjent som The Assassin, er en amerikansk actionfilm fra 1993 regissert av John Badham.

Dette var en remake (nyinnspilling) av Luc Bessons film Nikita fra 1990. De viktigste rollene spilles av Bridget Fonda, Gabriel Byrne, Miguel Ferrer og Harvey Keitel.

Sammendrag.

[rediger | rediger kilde]

I Washington, DC er Maggie Hayward (spilt av Bridget Fonda) en rusmiddelavhengig kvinne som blir funnet skyldig i å ha myrdet en politibetjent, og skal snart henrettes ved dødsstraff. Hennes død blir forfalsket, og en spion ved navn Bob (spilt av Gabriel Byrne) informerer henne om at hun nå arbeider for ham. Maggie, som har lite valg, godtar motvillig med på å samarbeide. Hun begynner en intensiv trening som blant annet inkluderer kampsport, og skytevåpen-opplæring.

En annen agent, Amanda (spilt av Anne Bancroft) hjelper henne med å bli en raffinert, vakker kvinne. Hun blir Invitert på middag hos Bob, som informerer henne om hennes første jobb: Et attentat mot noen som spiser ved samme restaurant. Maggie dreper denne personen og en livvakt, før hun forfølges av en rekke andre livvakter. Hun skyter flere av dem, før hun stikker av. Denne oppgaven var hennes siste øvelse, og hun har nå gjennomført opplæringen.

Neste morgen reiser hun til California, hvor hun snart inngår et romantisk forhold med J.P. (spilt av Dermot Mulroney) men Maggie begynner raskt å mislike sitt arbeid som profesjonell morder. Hennes dobbelt-liv truer også forholdet til J.P. Bob samtykker i å få henne ut av jobben, hvis hun fullfører hans neste oppgave.

Den nye jobben gå etter Angela, kjæresten til Fahd Bakhtiar, en iransk atomvåpen-selger. Jobben viser seg å bli problematisk, og resulterer i dødsfallet til Angelas to livvakter. Maggies partner, Beth, blir også skadd. En annen agent, Victor, blir også sendt inn for å kvitte seg med likene og redde oppdraget. Men det Maggie ikke vet, er Victor også har fått ordre om å drepe både Maggie og Beth på grunn av deres feilgrep.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata