Podracing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Podracing er en fiktiv racingsport som foregår i Star Wars-universet. "Bilene" er et slags sete med kanter rundt for en person, og to motorer (noen få har fire) som er satt sammen med to kabler og en slags strøm-"tråd" mellom dem. Podracerne går i over 600 km/t altså ingen trygg sport. I episode 1 av Star Wars-filmene er det Anakin Skywalker som prøver seg på banen.

Podracere[rediger | rediger kilde]

Sebulba og Dud Bolt[rediger | rediger kilde]

Den mest kjente podraceren er en kamellignende mann som heter Sebulba. Han bruker skitne triks og leier andre til å ta seg av fiendene sine. En av dem er Dud Bolt, en nebbdyrlignende mann. Sebulba har en stor gul podracer med et slags kryss på motorene.

Gasgano[rediger | rediger kilde]

Gasgano er en podracer med fire armer, en fredelig racer som ikke vil ha noe trøbbel, men erter du han kan han bli din verste fiende.

Anakin[rediger | rediger kilde]

Med Anakins korte karriere ble han bare kjent som "han som vant boonta evee classic".

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet: Star wars episode 1 racer ble gitt ut i 1999. Du kan velge mellom noen få biler til og starte med, Men etter som spillet går sin gang, har du full kontroll over hvilke deler du kjøper. Podracerne kan få b.la bedre veigrep, bedre akselerasjon, bedre kjøling på boosten, bedre sving og bedre toppfart. Det er 4 vanskelighetsgrader (den fjerde får du ved og vinne Mesterskapene).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]