Hopp til innhold

Playboy Mansion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Playboy Mansion West
Beliggenhet
Adresse10236 Charing Cross Road, Los Angeles, California, Holmby Hills
LandUSA
StrøkHolmby Hills
Historiske fakta
FormålBolig
Eier(e)Hugh Hefner
ArkitektArthur R. Kelly
StilretningNygotikk, Tudor revival
Ferdigstilt1927
Bygningsdata
Rom22
Kart
Kart
Playboy Mansion
34°04′35″N 118°25′47″V

Playboy Mansion, som ligger i Los Angeles i California, var hjemmet til grunnlegger og eier av Playboy Hugh Hefner. Boligen, som også kjent som Playboy Mansion West, er en av de mest kjente i California, mye takket være de beryktede festene som ofte forekommer der.[trenger referanse]

Eiendommen[rediger | rediger kilde]

Huset, som har 22 rom, har en størrelse på 2 042 kvadratmeter og befinner seg på en tomt som er omtrent ti ganger større[1], nærmere bestemt 21 000 kvadratmeter. På eiendommen finnes en privat dyrehage, tennisbaner, en foss og et svømmebasseng. Fra svømmebassenget kan man svømme gjennom en foss for å komme inn i «The Grotto», en kunstig grotte hvor man finner flere små avdelte boblebad inni.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bygningen ble tegnet og bygd av arkitekten Arthur R. Kelly i 1927. Playboy overtok den i 1971 fra den rike ingeniøren Louis D. Statham for 1,05 millioner dollar. Siden da har det blitt investert omtrent 15 millioner dollar i renovering og utviding. Eiendommen ble i 2016 solgt for $100 millioner[2].

Playboy Mansion ble berømt i løpet av 70-årene på grunn av Hefners overdådige fester. Et hemmelig rom, kalt «Elvis Suite», sies å være i bygningen. Dette rommet har vært utilgjengelig i over 30 år for besøkende og har fått sitt navn fordi Elvis Presley skal ha tilbrakt en natt der med ikke mindre enn åtte kvinner. Ifølge Bridget Marquardt i en episode av Playboyjentene er Mansionen den eneste private boligen i Los Angeles som har tillatelse for bruk av fyrverkeri og for å ha en dyrehage.

I 2002 kjøpte Hefner nabohuset på den andre siden av gaten av Playboy Mansion med tanke på at Playmates skulle bruke den.

Den opprinnelige Playboy Mansion[rediger | rediger kilde]

Den opprinnelige Playboy Mansion befant seg i Chicago (1340 North State Parkway) og hadde 70 rom. Den ble bygd i 1899 til George Swift Isham og ble overtatt av Hefner i 1959. I en periode på 70-tallet pendlet Hefner mellom Chicago-mansionen og den nåværende i Los Angeles, men i 1974 flyttet han for godt til Los Angeles-mansionen.

Playboy Mansion Macau[rediger | rediger kilde]

Grunnet dårlig økonomi for Playboy-konsernet er det lagt planer om å bygge en ny Mansion i Macao. Dette på grunn av at en stor del av inntektene til Playboy kommer fra Asia.[3] Den nye Mansion er planlagt åpnet mot slutten av 2009.[trenger referanse]

Begivenheter[rediger | rediger kilde]

Fester[rediger | rediger kilde]

Festene på Playboy Mansion er beryktet verden over, men er ikke lette å få adgang til for mannen i gata. Gjester blir valgt ut ifra kjendisstatus og utseende,[trenger referanse] og det er alltid en overvekt av jenter tilstede. På enkelte fester er det også mulig å betale seg inn for personer som ikke opprinnelig er invitert.[4]

Veldedighetsbegivenheter[rediger | rediger kilde]

Mange veldedighetsbegivenheter har funnet sted på Playboy Mansion, blant annet kjendispoker (Celebrity Poker Tournament) og en fest til inntekt for Marijuana Policy Project.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mann meide bil inn i Playboy-hus Arkivert 31. august 2008 hos Wayback Machine. – kjendis.no
  2. ^ ««Playboy mansion» er solgt for halv pris». Besøkt 17. august 2016. 
  3. ^ Playboy går øst Arkivert 12. mars 2009 hos Wayback Machine. – NA24.no
  4. ^ Nå kan du feste på Playboy Mansion Arkivert 6. februar 2009 hos Wayback Machine. – NA24.no