Planet of the Apes (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Planet of the Apes
Generell informasjon
SjangerSciencefiction
Eventyr
Drama
Prod.landUSA
Sesonger1
Episoder14
Lengde47 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRoddy McDowall
Ron Harper
James Naughton
Bak kamera
SkapereAnthony Wilson
ProdusentStan Hough
KomponistLalo Schifrin
Sending
Periode13. september20. desember 1974
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Planet of the Apes var tittelen på en kortlivet amerikansk sciencefiction-serie som gikk på CBS høsten 1974. Hovedrolleinnehaverne i serien var Roddy McDowall, Ron Harper og James Naughton. Serien var skapt av Anthony Wilson.

Serien var lagd som en slags oppfølger til filmserien Apeplaneten, men gikk bare en sesong grunnet lave seertall. 20th Century Fox ble tvunget til å avslutte den lenge før hovedpersonene var kommet til noen avklaring på noenting som helst. Da siste episode rullet over skjermene 6. desember 1974 var det blitt sendt tilsammen 13 episoder. De hadde spilt inn 14 episoder, men den siste ble ikke vist under den originale TV-oppføringen.

Serien ble utgitt på DVD rundt midten av 2000-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tre astronauter krasjlander på jorden anno 3085. En av dem dør, mens de to andre, Alan Virdon (Ron Harper) og Pete Burke (James Naughton), blir tatt hånd om av et vennlig menneske som finner vraket. Men krasjlandingen har også blitt observert av en apeunge, og nyheten når derfor raskt The Grand City, hovedstaden i verdenen. Saken tas opp i det øverste rådet, hvor sjef for de væpnede styrkene, gorilla-genralen Urko (Mark Lenard), mener at menneskene bør drepes med en gang, for å hindre at de setter farlige ideer i hodene til andre mennesker. Øverste leder Zaius (Booth Colman) er av en annen oppfatning, og mener det er viktig å lære mer om hvor de kommer fra og ikke minst hvordan de kom dit, slik at de kan være bedre forberedt hvis noe slikt skjer igjen.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

- Escape From Tomorrow
- The Gladiators
- The Trap
- The Good Seeds
- The Legacy
- Tomorrow’s Tide
- The Surgeon
- The Deception
- The Horse Race
- The Interrogation
- The Tyrant
- The Cure
- The Liberator (episoden som ikke ble vist)
- Up Above the World So High

TV-filmer[rediger | rediger kilde]

Flere av episodene ble i 1981 satt sammen til TV-filmer. Den første ble kalt Back to the Planet of the Apes og er en kombinasjon av episodene «Escape From Tomorrow» og «The Trap». Den andre TV-filmen ble kalt Goodbye To the Planet of the Apes, og er en kombinasjon av episodene «Tomorrow’s Tide» og «Up Above the World So High». Det ble i alt lagd fem TV-filmer ut ifra det gamle materiale.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]