Petticoat Lane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petticoat Lane
Petticoat Lane Market.jpg
Petticoat Lane Market
Basisdata


Petticoat Lane
51°31′00″N 0°04′24″V

Petticoat Lane er et uoffisielt navn på Middlesex Street i det østlige sentrale London, i det strøket som kalles Spitalfields. Middlesex Street går fra Aldgate undergrunnsstasjon nordvestover til Bishopsgate, og danner på det meste av denne strekningen grense mellom bydelene City of London og Tower Hamlets.

Det gamle navnet på denne gata rett utafor Londons bymur var Hog Lane. På 1600-tallet var den – ifølge London-kronikøren John Stow – omgitt av hekker og almetrær. Tilnavnet Petticoat Lane fikk gata etter underskjørtene (Petticoats) som var å få kjøpt hos silkeveverne som hadde slått seg ned her.

I 1830 bestemte myndighetene at gata ikke kunne ha navn etter undertøy, og døpte den Middlesex Street, i og med at den var grense mellom City og det som den gang var grevskapet Middlesex. Petticoat Lane har vært dominert av skiftende grupper av innvandrere – jøder på 1800-tallet og asiater på 1900-tallet – mens tekstiltradisjonene har vært holdt ved like. Petticoat Lane Market var en gang et betydningsfullt gatemarked for omsetning av klær og tekstiler. Petticoat Lane Market består den dag i dag, men selv om det fortsatt er godt besøkt, omsettes det i dag stort sett billige, masseproduserte klær og juggel.