Petter Furuseth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petter Furuseth
Født14. august 1978[1] (41 år)
Tønsberg
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge
Høyde180 centimeter
Posisjonmidtbanespiller

Petter Furuseth (født 14. august 1978) er en norsk fotballtrener og tidligere fotballspiller.

Furuseth hadde en innholdsrik karriere i flere store skandinaviske klubber, blant annet Brann, Örebro, Hammarby IF, Stabæk, Viborg, FC Midtjylland og Lyn.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Furuseth er født og oppvokst i Tønsberg. Han begynte sin karriere i den lokale klubben IL Flint i en alder av syv år. Hans representerte i ungdomsårene Norges som guttelandslagspiller i ni kamper.

18 år gammel flyttet Furuseth til «Tønsbergs stolthet», Eik-Tønsberg, i Norge nest høyeste divisjon. Han ble oppdaget av SK Brann høsten 2000, og de tilbød ham en a-lagskontrakt. I april 2001 gjorde han sin debut i Tippeligaen der han ble meget populær og scoret 10 mål på 26 kamper. Det var først og fremst hans teknikk og hurtighet som gjorde han til en av fansens favoritter.

Furuseth spilte for Brann i tre sesonger før karrieren tok ham til Sverige og Örebro SK. I løpet av første halvår 2004 var Furuseth en stor attraksjon i Allsvenskan, og det varte ikke lenge før hans prestasjoner fanget Hammarby Fotballs interesse. I september 2004 var Örebro i store økonomiske problemer og ble tvunget til å selge sin mest attraktive spiller til Hammarby IF for ett syvsifret beløp.

I Hammarby, ble Furuseth en toneangivende spiller under treneren Anders Linderoth.

Etter nærmere tre sesonger i Stockholmsklubben gjorde Furuseth det klart at han ville forlate Hammarby og Sverige til fordel for en retur til norsk toppfotball. Stabæk Fotball ble valget etter en tids forhandlinger, der også utenlandske klubber viste stor interesse for spilleren.

Furuseth kunngjorde et opphold fra fotballen i august 2008. I 2009 gjorde han comeback da han signerte en toårskontrakt med den norske tippeligaklubben Lyn. Furuseth var på den tiden fortsatt under kontrakt med FC Midtjylland og Lyn kjøpte ham fra det for en ukjent sum. Det viste seg at Lyn hadde store økonomiske problemer, og under sommeren solgte de unna et tosifret antall spillere. Furuseth ble lånt ut til det svenske superettanlaget Assyriska, der han gjorde 17 kamper og var en sterk årsak til at klubben kjempet helt i toppen. I kvalifiseringskampen mot Djurgården ble det tilslutt et sammenlagt tap. Furuseth returnerte da tilbake til Lyn, som hadde rykket ned til Adeccoligaen.

Lyn lot seg ikke redde, og gikk nærmere og nærmere en konkurs.

11. mars 2010 ble Petter Furuseth klar for Hammarby i sin andre sejour. Han spilte 27 av 30 kamper for klubben i løpet av 2010-sesongen i Superettan.

13. november 2010 spilte Furuseth finale i den svenske cupen, der Hammarby tapte 1-0 mot Helsingborg IF på et fullsatt Söderstadion.

24. november skrev 2010 Furuseth på ett år til med Hammarby, og begynte samtidig i en stilling i klubbens markedsavdeling.

Meritter (ufullstendig liste)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Petter Furuseth, 50472

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]