Peter Strasser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Peter Strasser
Født1. apr. 1876Rediger på Wikidata
Hannover
Død5. aug. 1918Rediger på Wikidata (42 år)
Wells
Falt i strid
BeskjeftigelseMilitært personell, soldat Rediger på Wikidata
NasjonalitetDet tyske keiserrike
UtmerkelserPour le Mérite
4. klasse av Den røde ørns orden
VåpenartDen tyske keiserlige flåte
Militær gradKapitän zur See
Deltok iFørste verdenskrig

Peter Strasser (født 1. april 1876 i Hannover i Tyskland, død 6. august 1918) var en tysk marineoffiser som var kommandant for den tyske keiserlige marine under første verdenskrig. Strasser ble drept da han fløy krigens siste tyske bombetokt over Storbritannia. Oppdraget ble utført med luftskip.

I en alder av femten år begynte Strasser i den tyske keiserlige marinen (Kaiserliche Marine). Etter å ha tjenestegjort om bord SMS «Stein» og SMS «Moltke», begynte Strasser ved sjøkrigsskolen i Kiel. Strasser steg fort i gradene og han ble forfremmet til løytnant i 1895. Deretter tjenestegjorde han blant annet ombord på SMS «Mars», SMS «Blücher», SMS «Panther», SMS «Mecklenburg» og SMS «Westfalen» mellom 1897 og 1902. Etter utbruddet av den første verdenskrig i august 1914 ble operasjonene med tyske luftskip som Strasser hadde arbeidet med i flere år begrenset. Under første verdenskrig tjenestegjorde Strasser under slaget ved Helgolandbukta i Nordsjøen. I 1915 begynte tyske bombetokt over England og de angrep flere britiske havnebyer.

I løpet av den første verdenskrig var de tyske bombetoktene først og fremst rettet mot Storbritannia, men også mot Paris og andre viktige byer og havner i Europa. Strasser deltok i minst et bombetokt mot England minst en gang i måneden.[trenger referanse] Strasser levde ikke til slutten av den første verdenskrigen. Under et nattlig bombeangrep mot Norwich møtte Strasser og hans luftskip et britisk rekognoseringsfly og ble skutt ned rett utenfor kysten av Norfolk. Ingen av mannskapet på 23 om bord i det tyske luftskipet overlevde. Dette var det siste tyske angrepet med luftskip over Storbritannia under den første verdenskrig.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]