Peter Pan Bus Lines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Peter Pan Bus Lines er et langdistanse buss-selskap med hovedkontor i Springfield, Massachusetts. Det opererer i det nordøstlige USA. Fra høsten 2014 begynte Peter Pan med busslinjer i Connecticut, District of Columbia, Delaware, Massachusetts, Maryland, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania og Rhode Island. Over fire millioner passasjerer per år reiser med Peter Pans bussruter.

Selskapet ble grunnlagt som et Yellow cab foretak i Springfield, hvor selskapet fortsatt er basert. De ble kjøpt av Peter Carmen Picknelly i 1933. Det er hans familie, Picknelly som fortsatt driver firmaet. Selskapets logo er basert på en illustrasjon av Roy Beste. Hver buss har navn basert på Peter Pan historier.

Peter Pan var på 1990-tallet tilknyttet Trailways, men dette opphørte i 2005.

Ruter[rediger | rediger kilde]

Peter Pans virksomhet er tilknyttet disse byer og stater: Boston, Massachusetts; Providence, Rhode Island; Springfield, Massachusetts; Hartford, Connecticut; New York, New York; Philadelphia, Pennsylvania; Baltimore, Maryland; Washington, D.C., og steder imellom. Virksomheten sør for New York (unntatt Atlantic Citys casino reiser) startet tidlig på 1990-tallet (etter at selskapet sluttet seg til Trailways' rutenett). Ruteplanen for 1994 viste en ytterligere utvidelse til Norfolk, Virginia og Ocean City, Maryland via Delmarva halvøya, for en kort tid parallelt med tjenester som drives av Carolina Trailways (som var eiet av konkurrenten Greyhound Lines).

I 1999 samarbeidet Peter Pan med Greyhound om ruter, markedsføring og billettsalg.

Peter Pans busser består i hovedsak av kjøretøy produsert av Motor Coach og noen av RTS - busser som de fikk i forbindelse med overtakelse av Coach [1] nemlig Pil Linje, Mini Coach i Boston, Maine Line, Pawtuxet Walley, og det Providence-baserte Bonanza i 2003. Maine Line og Pawtuxet Walley ble senere solgt.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]