Peter Moffatt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Moffatt
Født15. april 1923Rediger på Wikidata
Newington (London)Rediger på Wikidata
Død21. oktober 2007[1]Rediger på Wikidata (84 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse TV-regissør, filmregissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og Irland (–1927)Rediger på Wikidata

Peter Moffatt (født 15. april 1922 i Newington i Kent i England, død 21. oktober 2007 i London i England) var en regissør.

Moffatt gikk på Bootham School i York og han vervet seg i Royal Air Force under andre verdenskrig. Han ble skutt ned og tilbrakte tre og et halvt år i den tyske fangeleiren Stalag Luft III. I denne perioden hjalp han til med å oppføre over 100 produksjoner for fangene.

Han begynte som skuespiller etter krigen i Colchester. Der møtte han og giftet seg med Joan Kemp-Welch i 1959. Hun begynte å jobbe i TV i 1950-årene og hjalp ham i gang med å jobbe som regissør. I 1960-årene regisserte han blant annet episoder av de populære TV-seriene Crane og No Hiding Place.

I 1970- og 1980-årene regisserte han blant annet flere episoder av All Creatures Great and Small og de fem Doctor Who-historiene State of Decay, The Visitation, Mawdryn Undead, The Five Doctors, The Twin Dilemma og The Two Doctors. Han pensjonerte seg i slutten av 1980-årene.

Moffatt ble intervjuet i dokumentarene A New Body at Last og Directing Who: Peter Moffatt i forbindelse med sitt arbeid på Doctor Who for DVD-utgivelsene av noen av disse historiene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]