Pentatonix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pentatonix
Pentatonix 2015.jpg
Pentatonix i 2015, fra venstre: Kaplan, Maldonado, Hoying, Grassi og Olusola.
Utmerkelser Grammy Award for Best Arrangement, Instrumental or A Cappella (2015), Streamy Awards (2014), YouTube Music Awards (2015), YouTube Music Awards (2013), Shorty Awards (2015)
OpphavArlington i Texas
Periode2011 (2011)–i dag
KallenavnPTX
SjangerA cappella, elektronisk
Aktive år2011
PlateselskapRCA Records[1]
Nettstedwww.ptxofficial.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Mitch Grassi
Scott Hoying
tidligere medlem Avi Kaplan
Matt Sallee
Kirstie Maldonado
Kevin Olusola[2]
Logo
Pentatonixs logo

Pentatonix (ofte forkortet til PTX) er en amerikansk a cappella-gruppe på fem vokalister som kommer fra Arlington, Texas. Deres utgivelser, som for det meste er i popmusikk-stil, består av coverversjoner av eksisterende sanger. Musikken deres inneholder mye kraftig lav bass og et variert utvalg av vokalperkusjoner.

Om bandet[rediger | rediger kilde]

Pentatonix ble dannet i 2011 og ble kjent etter at de vant den tredje sesongen av «The Sing-Off» på den amerikanske tv-kanalen NBC. Seieren ga dem en premie 200 000 amerikanske dollar og en platekontrakt med Sony Music. Etter å ha blitt utelatt fra Epic Records[klargjør] etter «The Sing-Off», opprettet de sin egen YouTube-kanal og får produsert musikken sin hos Madison Gate Records, et lite plateselskap som eies av Sony Pictures og som produserer filmmusikk.[trenger referanse] Pentatonix gjør dessuten ustrakt bruk av sosiale medier for å kommunisere med sine fans. De har nå[når?] over 11 millioner abonnenter og mer enn 1,7 milliarder visninger, og YouTube-kanalen PTXofficial ligger den dag i dag[når?] på 14.-plass i listen over musikkanaler med flest abonnenter, og er[når?] den på 51. plass på listen over kanaler med flest abonnenter.[trenger referanse] To av medlemmene, Scott Hoying og Mitch Grassi, driver i tilegg humor-webshowet Superfruit, med over 2,2 millioner abonnenter og 266 millioner visninger.[når?][trenger referanse] Pentatonix' musikkvideo Daft Punk ble 19. februar[når?] blitt sett over 120 millioner ganger.[trenger referanse]

Pentatonix performing in St Louis, Missouri in 2013.jpg

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

EP-er[rediger | rediger kilde]

  • PTX, Volume 1 (2012)
  • PTXmas (2012)
  • PTX, Vol. II (2013)
  • PTX, Vol. III (2014)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pentatonix Signed to RCA Records». The Hollywood Reporter. Besøkt 7. juni 2015. 
  2. ^ «Biography of Pentatonix». nbc.com. Besøkt 29. juni 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]