Pentatonix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pentatonix
Pentatonix 2015.jpg
Pentatonix i 2015, fra venstre: Kaplan, Maldonado, Hoying, Grassi og Olusola.
Utmerkelser Grammy Award for Best Arrangement, Instrumental or A Cappella, Streamy Awards, YouTube Music Awards, YouTube Music Awards, Shorty Awards
OpphavArlington i Texas
Periode2011 (2011)–i dag
KallenavnPTX
SjangerA cappella, elektronisk
Aktive år
PlateselskapRCA Records[1]
Nettstedwww.ptxofficial.com
Medlemmer
Mitch Grassi
Scott Hoying
tidligere medlem Avi Kaplan
Kirstie Maldonado
Kevin Olusola[2]

Pentatonix (ofte forkortet til PTX) er en amerikansk a cappella-gruppe på fem vokalister som kommer fra Arlington, Texas. Deres utgivelser, som for det meste er i popmusikk-stil, består av coverversjoner av eksisterende sanger. Musikken deres inneholder mye kraftig lav bass og et variert utvalg av vokalperkusjoner.

Pentatonix ble dannet i 2011 og ble kjent etter at de vant den tredje sesongen av «The Sing-Off» på NBC. De tjente $200 000 på seieren og fikk platekontrakt med Sony Music. Etter å ha blitt utelatt fra Epic Records[klargjør] etter «The Sing-Off», dannet de en YouTube-kanal og produserer musikken sin gjennom Madison Gate Records, et lite uavhengig plateselskap eid av Sony Pictures som produserer filmmusikk. De har også gjort effektiv bruk av sosiale medier for å kommunisere med sine fans. De har nå over 11 millioner abonnenter og mer enn 1,7 milliarder visninger, og YouTube-kanalen PTXofficial ligger den dag i dag på 14.-plass i listen over musikkanaler med flest abonnenter, og er den 51. mest abonnerte kanal i alt. To av medlemmene, Scott Hoying og Mitch Grassi, har også sitt eget humor-webshow, Superfruit, med over 2,2 millioner abonnenter og 266 millioner visninger. Pentatonix sin musikkvideo, Daft Punk ble 19. februar blitt sett over 120 millioner ganger.

Pentatonix performing in St Louis, Missouri in 2013.jpg

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

EP-er[rediger | rediger kilde]

  • PTX, Volume 1 (2012)
  • PTXmas (2012)
  • PTX, Vol. II (2013)
  • PTX, Vol. III (2014)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pentatonix Signed to RCA Records». The Hollywood Reporter. Besøkt 7. juni 2015. 
  2. ^ «Biography of Pentatonix». nbc.com. Besøkt 29. juni 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]