Pembury

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pembury
Pembury
Sognekirken St Peter's
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Tunbridge Wells
Admin. grevskap:Kent
Seremon. grevskap:Kent
StatusLandsby (village)
Befolkning6 128 (2011)

Pembury
51°08′44″N 0°19′21″Ø

Pembury er en stor landsby i distriktet Tunbridge Wells i grevskapet Kent, England. Den ligger like nordøst for byen Tunbridge Wells. Den er sentrert rundt landsbyparken (village green) og hovedgaten, som er definert som bevaringsverdig omårde, [1] har et ruralt preg, omgitt av områder med landbruk og skog. Det er begrenset med butikker innenfor sentrum av landsbyen, men den har flere puber, en bank, apotek, postkontor og andre tjenester.[2] I henhold til folketellingen i 2011 har landsbyen en befolkning på 6 128 innbyggere.[3]

Historie[rediger | rediger kilde]

Det har vært bosetning i Pembury siden angelsaksisk tid, men dens sognekirke, dedikert til apostelen Peter, er av normannisk opprinnelse, antagelig bygd sent på 1000-tallet eller tidlig på 1100-tallet, men den kan først dateres med sikkerhet til 1337 da John Culpeper av Bayhall utførte bygningsarbeid på kirken.[4][5] Kirken omtales lokalt som «den gamle kirken», det finnes også en katolsk og babtistkirke i landsbyen.

Den første dokumenterte omtalen av Pembury er som Peppingeberia i Textus Roffensis fra 1100-tallet, skjønt Edward Hasted uttalte at den var kjent tidligere som Pepenbery.[6]

Det har vært bosetning på stedet senest fra angelsaksisk tid. Den opprinnelige formen på landsbyen navn var enten Pepingburh eller Pepingeberia. Landsbykirken ble først reist på 1000-tallet, men er siden bygget om.

Shane MacGowan (født 1957), sanger i The Pogues, ble født i Pembury. Den tidligere britiske mellomdistanseløperen Kelly Holmes (født 1970), med to gullmedaljer fra sommer-OL 2004, ble født også i Pembury.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tunbridge Wells Borough Council (1998): «Pembury Conservation Area Appraisal» (PDF)
  2. ^ «Welcome to the Pembury Village», Pembury.org
  3. ^ «Civil Parish population 2011», Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics
  4. ^ Standen, Mary E. (1984): A History of Pembury.
  5. ^ Kelly, E. R. (1882): Kelly's Directory of Kent. London: Kelly & Co.
  6. ^ Hasted, Edward (1799): The History and Topographical Survey of the County of Kent: Volume 5. Canterbury: W. Bristow. s. 260–272.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Pembury – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons