Pauline Quirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pauline Quirke
Født18. juli 1959[1]Rediger på Wikidata (64 år)
Hackney
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedAnna Scher Theatre
BarnCharlie Quirke
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år1970
Nettstedhttp://www.paulinequirke.com/
IMDbIMDb

Pauline Quirke (født 8. juli 1959 i London, England) er en britisk skuespiller, best kjent fra fjernsyn. Hennes mest kjente rolle er som «Sharon» i serien Birds of a Feather. Hun hadde også en rolle i filmen Elefantmannen fra 1980, der hun spilte mot Lesley Dunlop.

Pauline begynte sin karriere som barneskuespiller åtte år gammel, og hun dukket opp i mange filmer og TV-programmer siden den gang. Som en tenåring på 1970-tallet, var Quirke med i tre TV-serier rettet mot barn. Quirke spilte rollen som Veronica i Shine on Harvey Moon, en britisk TV-serie produsert av Central Television for ITV fra 8. januar 1982 til 23. august 1985. Hennes skuespiller-karriere begynte virkelig å ta av i 1989, da hun fikk rollen som Sharon Theodopolopodus i Birds of a Feather.

Fra 2000 til 2003 spilte Qurike sammen med Warren Clarke i BBC-serien Down to Earth. Quirke ble ofte sett i den populære TV-serien Strictly Come Dancing. Quirke konkurrerte i BBCs Celebrity MasterChef i juni 2007. I mai 2010 ble det annonsert at Quirke skulle få en rolle i såpeoperaen Emmerdale i rollen som Hazel Rhodes, mor til den allerede etablerte karakteren, Jackson Walsh. Den 16. mai 2011 ble det kunngjort at Quirke hadde bestemt seg for å slutte i TV-serien Emmerdale.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]