Pauline Quirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pauline Quirke
Født18. juli 1959Rediger på Wikidata (61 år)
HackneyRediger på Wikidata
Barn Charlie QuirkeRediger på Wikidata
Utdannet ved Anna Scher TheatreRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år1970
Nettstedhttp://www.paulinequirke.com/
IMDbIMDb

Pauline Quirke (født 8. juli 1959 i London, England) er en britisk skuespiller, best kjent fra fjernsyn. Hennes mest kjente rolle er som «Sharon» i serien Birds of a Feather. Hun hadde også en rolle i filmen Elefantmannen fra 1980, der hun spilte mot Lesley Dunlop.

Pauline begynte sin karriere som barneskuespiller åtte år gammel, og hun dukket opp i mange filmer og TV-programmer siden den gang. Som en tenåring på 1970-tallet, var Quirke med i tre TV-serier rettet mot barn. Quirke spilte rollen som Veronica i Shine on Harvey Moon, en britisk TV-serie produsert av Central Television for ITV fra 8. januar 1982 til 23. august 1985. Hennes skuespiller-karriere begynte virkelig å ta av i 1989, da hun fikk rollen som Sharon Theodopolopodus i Birds of a Feather.

Fra 2000 til 2003 spilte Qurike sammen med Warren Clarke i BBC-serien Down to Earth. Quirke ble ofte sett i den populære TV-serien Strictly Come Dancing. Quirke konkurrerte i BBCs Celebrity MasterChef i juni 2007. I mai 2010 ble det annonsert at Quirke skulle få en rolle i såpeoperaen Emmerdale i rollen som Hazel Rhodes, mor til den allerede etablerte karakteren, Jackson Walsh. Den 16. mai 2011 ble det kunngjort at Quirke hadde bestemt seg for å slutte i TV-serien Emmerdale.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]