Paul Davis (fotballspiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paul Davis
Paul Vincent Davis
Født9. desember 1961 (56 år)
London, England
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetStorbritannia
PosisjonMidtbane
Klubber
År Klubber Kamper (mål)
1978–1994​ Arsenal 351 (30)
1995​ Stabæk 1 (0)
1995–1996​ Brentford 5 (0)
Landslag
År
Lag
England U21
England B
Kamper (mål)
11 (2)
Trenerkarriere
År
Klubber
1998-2003
2005
Arsenal
Kettering Town

Paul Vincent Davis (født 9. desember 1961 i London) er en tidligere engelsk fotballspiller.

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Davis signerte for Arsenal som juniorspiller i 1977 og ble profesjonell året etter. Han var regnet som en talentfull venstre-bent midtbanespiller, og gjorde sin debut i 1980 i lokalderbyet mot Tottenham, og var innen et år fast på Arsenal-laget, samt som spiller på det engelske U-21 landslaget.

Kontroverser[rediger | rediger kilde]

Davis, som brukte draktnummer 4 før Arsenal-kaptein Patrick Vieira, var en integrert del av det vellykkede Arsenal-laget på slutten av 1980-tallet og vant ligacupen i 1987 og Football League First Division i 1989 og 1991. Men hans karriere ble mye ødelagt av en rekke skader, som igjen ble overskygget av en stygg hendelse i 1988, da han knuste kjeven til Southamptons midtbanespiller Glenn Cockerill under en krangel. Hendelsen, som ikke hadde blitt sett av verken dommeren eller hans assistenter, var den første til å resultere i at en spiller ble dømt gjennom bruk av TV-bevis. Davis ble utestengt i ni kamper, på det tidspunktet den lengste straffen den engelske forbundet noensinne hadde gitt for en hendelse, og gitt en bot på 3.000 pund.

Han ble nærmest permanent satt ut av laget høsten 1991, men fikk spille både ligacupen og FA Cup-finalen i 1993 da Arsenal tok sin Cup Double. Han spilte også i Arsenals cupvinnercup-seier mot Parma året etter. Davis ble så sluppet på free transfer av Arsenal sommeren 1995. Til tross for skadene spilte han 447 kamper og scoret 37 mål for Arsenal. Han har aldri spilt for Englands A-landslag, tross flere kamper for U21-landslaget og 'B'-landslaget.

Videre karriere og opphold i Norge[rediger | rediger kilde]

Etter at han forlot Arsenal, hadde han et mislykket opphold i Norge med Stabæk, hvor han floppet. Det ble kun en kamp, som innbytter mot Tromsø.[1]

Han signerte for Brentford FC på free transfer i september 1995, men la opp som fotballspiller etter kun et år og bare fem kamper på Griffin Park.

Karriere som trener[rediger | rediger kilde]

Davis returnerte til Arsenal for å bli en ungdomstrener i 1998, før han forlot klubben i 2003 for å søke lykken andre steder. Den 27. oktober 2005 ble Davis annonsert som assisterende manager for Kettering Town med den nye manageren Paul Gascoigne, men ble kun seks uker i jobben. Han forlot Kettering samtidig som Gascoigne ble sparket fra klubben den 5. desember 2005.[2]

Etter dette fortsatte Davis med trenerutdannelser og har FA og UEFA Pro-lisens, den høyeste trenerutdannelsen i Storbritannia, samtidig som han har UEFAs A-Lisens og FA-diplom i Football Management fra Warwick University, så vel som hans lærerutdannelse innen idrett. Davis er nå regionsleder og treningspedagog i Professional Footballer's Association, og også ambassadør for «Kick it out» og «Vis rasisme rødt kort»-organisasjonene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]