Paul Blart: Mall Cop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Paul Blart: Mall Cop
Generell informasjon
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde91 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørSteve Carr
ProdusentAdam Sandler
Kevin James
ManusforfatterNick Bakay
Foran kamera
MedvirkendeKevin James
Jayma Mays
Keir O'Donnell
Bobby Cannavale
Annen informasjon
Budsjett$26 million
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere16. januar 2009
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Paul Blart: Mall Cop er en amerikansk filmkomedie fra 2009, regissert av Steve Carr. Filmen kom ut i USA den 16. januar 2009, distribuert av Columbia Pictures.

En oppfølger, Paul Blart: Mall Cop 2, ble utgitt i 2015.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Paul Blart (Kevin James) er bosatt i New Jersey sammen med sin datter, Maya og eldre mor, Margaret. Han håper å bli med i politiet, men har hypoglykemi. Blart er sikkerhetsvakt ved et kjøpesenter, patruljer senteret på Segway, og trener opp Veck Simms (Keir O'Donnell), som ny vekter. Natt til Black Friday planlegger noen kjeltringer å rane kjøpesenteret. De tar flere ansatte og kunder som gissel. Simms blir avslørt som gjengens leder – hans jobb som sikkerhetsvakt var for å samle informasjon fra senteret.

Ranerne holder gislene for å hindre at politiet stormer stedet, og de plasserer bevegelsessensorer overalt i tilfelle noen prøver å ta seg inn. Blart snakker med SWAT-leder James Kent (Bobby Cannavale) som ber Blart pelle seg vekk og la politiet håndtere situasjonen. Men Blart oppdager en kvinnelig ansatt, Amy Anderson – som han har romantiske følelser for – blant gislene, og vil redde henne. Han oppdager at ranerne har skrevet ned flere kredittkort-koder, og han innser at deres egentlige plan er å rane en bank ved kjøpesenteret.

Blart arresterer alle ranerne, bortsett fra Simms som kidnapper Anderson og Maya og stikker av. Blart følger etter dem til en flyplass, hvor Simms prøver å flykte til Cayman Islands. James Kent dukker opp og avslører at han står i ledtog med ranerne. Før Kent kan skyte Blart, kommer en annen vekter og skyter Kent i armen. Ranerne blir arrestert. Blart og Anderson gifter seg i kjøpesenteret, stående på hver sin Segway.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]