Patrick Labyorteaux

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Patrick Labyorteaux
Født22. juli 1965 (54 år)
Los Angeles
Ektefelle Tina Albanese (1998–)
Søsken Matthew Laborteaux
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, manusforfatter, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Patrick Labyorteaux (født 22. juli 1965 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for hans rolle i TV-serien Huset på prærien som Andrew '«Andy» Garvey fra 1977 til 1981, og senere i den politiske spenningsserien JAG som Bud Roberts fra 1995 til 2005. Mot slutten av sistnevnte serie mistet hans figur Roberts sine ene fot, noe som førte til spekulasjoner om også Labyorteaux selv hadde mistet en fot. TV-seriens talsperson Diane Ekeblad uttalte at «Jeg er glad for å kunne rapportere at Patrick Labyorteaux ikke har vært i en ulykke angående sin fot. Han er bare en meget god skuespiller».[1]

Labyorteaux har også hatt noen få mindre roller i en del filmer, en av hans mest kjente roller var i en komedie fra 1987, Summer School, som fotballspilleren Kevin Winchester. Han var også til stede i kultfilmen Heathers fra 1989 som den ondskapsfulle Ram Sweeney.

Patrick har også vært stemme for en rekke tegnefilmer som Spider-Man og andre. Han er bror av skuespillerne Matthew Laborteaux og Jane Laborteaux, og sønn av Frances Marshall Laborteaux. Han er gift med skuespilleren Tina Albanese som han har en sønn sammen med.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]