Paris FC (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
FC Paris
Paris Football Club
NettsideOffisiell nettside
Idrettsgren(er)Fotball
fotball for kvinner
LigaDivision 1 Féminine
LandFrankrike
StedParis, Viry-Châtillon
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Laget fra 2009-2010-sesongen foran en vennskapskamp mot Nord Allier Yzeure

Paris FC (kvinner) er en fransk fotballklubb fra Viry-Châtillon, en forstad til Paris. Klubben er kvinnedelen av Paris FC.

Klubben het tidligere FCF Juvisy, men ble solgt til Paris FC og ble klubbens kvinnelag i 2017.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble dannet i 1971 som del av ES Juvisy fra Juvisy-sur-Orge, to kilometer nord for Viry-Châtillon. Juvisy debuterte i 1980-81-sesongen, der de var en middelhavsfarer de første årene. Kvinnelaget dannet sitt eget lag, FCF Juvisy, i 1985 og flyttet de to kilometrene sørover, men beholdt navnet Juvisy. I sin første sesong rykket de ned til 2. divisjon, men kom til finalen i denne (her må 2. divisjon sees på som et gruppespill blant de dårligste i førstedivisjon, og ikke en tradisjonell 2. divisjon). På grunn av utvidelse og omlegging, var uansett Juvisy også med i 1. divisjon fra neste år. Etter flere middelmådige sesonger, ble Juvisy vinner av sin gruppe i 1989-90-sesongen, og kom til semifinalen, som de tapte mot senere seriemester VGA Saint-Maur. Også det påfølgende år kom Juvisy til semifinalen og tapte denne.

I 1991-92-sesongen ble imidlertid Juvisy seriemestre ved å vinne finalen. Med seieren befestet Juvisy seg som et topplag, og var i stadig kamp med særlig FC Lyon om seriegullet på 90-tallet. Det ble til slutt fire seire hver på de to lagene fram til Toulouse tok over i 1998. Toulouse vant fire serier på rad, om enn Juvisy vant serien etter normal serie, mens Toulouse paserte dem i sluttspillet. Ironisk nok tapte Juvisy kampen om serieseieren i 2002-03, men vant sluttspillet, og ble dermed fransk seriemester.

Da sluttspillet ble avskaffet etter 2003-04-sesongen, markerte Juvisy seg med en andreplass og så et nytt seriemesterskap, før Olympique lyonnais, som satset fra 2007 av, tok helt over. juvisy har siden måttet ta til takke med andre- og tredjeplasser, i kamp mot særlig Montpellier.

Juvisy vant også Challenge de France, den franske cupen, i 2005. I Mesterligaen har det gått dårlig. De gangene de har vært med, har Juvisy til gode å markere seg.

Den legendariske franske fotballspilleren Marinette Pichon, som var blant førstevalgene til Women's United Soccer Association, har spilt for klubben.

6. juli 2017 ble FCF Juvisy solgt til Paris FC som klubbens kvinnelag.[1]

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Coupe de France Féminine (den franske cupen)
    • Vinner (1): 2004/05

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Football Club Féminin Juvisy Essonne». web.archive.org. 10. juli 2017. Arkivert fra originalen 10. juli 2017. Besøkt 28. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]