Paraguays fotballforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
APF
Asociación Paraguaya de Futbol
APF
Stiftet1906
Medlem av FIFA1925
Medlem av CONMEBOL1921
PresidentJuan Angel Napout
StadionFlere arenaer

Paraguays fotballforbund (spansk: Asociación Paraguaya de Futbol (APF)) er det styrende organ for fotball i Paraguay. Det ble grunnlagt i 1906 og har hovedkontoret i hovedstaden Asunción. Forbundet organiserer landets fotballiga og landslagene for menn og kvinner, og har også ansvaret for futsal og strandfotball i landet. Det ble medlem av det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL i 1921 og medlem av FIFA i 1925.

I 1906 møttes representanter for de fem fotballklubbene som på den tid fantes i Paraguay: Olimpia, Guaraní, Libertad, General Díaz, og Nacional for å danne et styrende organ for fotball i landet, som ble kalt Liga Paraguaya de Football Association (Paraguays fotballiga). Navnet ble endret til det nåværende i 1988.

Det første nasjonale fotballmesterskapet ble holdt samme år som forbundet ble dannet; i 1906. Den første landskampen ble spilt i Asunción i mai 1919 mot Argentina, som vant 5-1. Den første seieren for landslaget kom i april 1921, også da mot Argentina i Asunción, hvor Paraguay vant 3-1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]