Pappa er kniven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pappa er kniven
orig. It's a Gift
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår1934
NasjonalitetUSA
Lengde73 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNorman Z. McLeod[1] Rediger dette på Wikidata
ManusJack Cunningham Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)William LeBaron
MusikkJohn Leipold Rediger dette på Wikidata
FotoHenry Sharp Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeW. C. Fields, Baby LeRoy, Dell Henderson, Diana Lewis, Kathleen Howard, Morgan Wallace Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapParamount Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Netflix
Premiere(r)1934
Eksterne lenker

Pappa er kniven (originaltittel: It's a Gift) er en amerikansk komedie fra 1934 regissert av Norman Z. McLeod med W. C. Fields i hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at han har arvet litt penger, bestemmer Harold Bissonette seg for å kvitte seg med dagligvarebutikken sin, flytte til California, og kjøpe seg en ranch for å produsere appelsiner. Til tross for familiens innvendinger, samt nyheten om at området han kjøpte er verdiløst, pakker Bissonette sakene sine og kjører til California sammen med sin irriterende kone Amelia (spilt av Kathleen Howard), deres datter Mildred (spilt av Jean Rouverol) og plagsomme sønn Norman. Når de passerer flere velstående appelsinprodusenter, begynner hans kone å tro at Harold faktisk hadde gjort et godt kjøp allikevel. Men informasjonen om området hans blir bekreftet: Hans nye ufruktbare eiendom inneholder bare en verdiløs gammel hytte.

Hans kone og resten av familien velger å forlate ham. Harolds bil kollapser under vekten hans. Men idet Harold er iferd med å miste alt håp, tar lykken en dramatisk vending: En nabo informerer ham om at en eiendomsutvikler er desperat etter å skaffe seg et større område for å bygge en tribune og anlegge en stor racerbane. Harold krever en stor sum penger, samt at eiendomsutvikleren kjøper en bedre appelsinlund til ham.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0025318/; besøksdato: 13. april 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]