Paper Towns (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Paper Towns
Generell informasjon
SjangerRomantikk
Mysterium
Drama
Prod.landUSA
Utgivelsesår2015
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJake Schreier
ManusforfatterScott Neustadter
Michael H. Weber
Basert påPapirbyer 
av John Green
ProdusentMarty Bowen
Wyck Godfrey
KomponistRyan Lott
SjeffotografDavid Lanzenberg
KlipperJacob Craycroft
Foran kamera
MedvirkendeNat Wolff
Cara Delevingne
Justice Smith
Austin Abrams
Halston Sage
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Filmselskap20th Century Fox
Temple Hill Entertainment
Fox 2000 Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Paper Towns er en amerikansk romantisk mysteriefilm fra 2015. Filmen er regissert av Jake Schreier, skrevet av Scott Neustadter og Michael H. Weber, og har Nat Wolff og Cara Delevingne i hovedrollene, med Justice Smith, Austin Abrams og Halston Sage i andre viktige roller.

Filmen er basert på romanen Papirbyer av John Green.

Handling[rediger | rediger kilde]

Quentin «Q» Jacobsen (spilt av Nat Wolff) er en atten år gammel gutt som snart slutter på ungdomsskolen og skal begynne på college. Han har vært forelsket i barndomsvennen og naboen Margo Roth Spiegelman (spilt av Cara Delevingne) siden de var små og oppdaget et lik sammen. Nå har de imidlertid vokst fra hverandre, og på skolen de går på henger Quentin med nerdene, mens Margo er med den populære gruppen - men følelsene hans for henne består fremdeles. Men en natt banker Margo plutselig på vinduet hans og vil ha ham med på et revansjeoppdrag mot eks-kjæresten sin, som han etterhvert overtales til å bli med på.

Men etter nattevandringen forsvinner Margo plutselig den neste dagen, og etter noen dager blir det klart at hun er savnet. Hun har stukket av før, og hverken foreldrene eller politiet er nevneverdig bekymret. Quentin finner imidlertid spor som det kan se ut som at Margo har lagt igjen for ham, og som kanskje kan tyde på at hun i verste fall er død. Sammen med vennene Ben, Radar, Lacey og Connie, legger han derfor ut på reise for å finne henne. Men jo dypere inn i mysteriet Quentin kommer, jo mer viskes hans perfekte bilde av Margo ut, og han blir stadig mer usikker på hvem og hva han egentlig ser etter.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Paper TownsInternet Movie DatabaseRedigere på wikidata