Pantelånerne i Las Vegas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pantelånerne i Las Vegas
orig. Pawn Stars
Pantelånerne i Las Vegas
Generell informasjon
Sjanger Dokusåpe
Nasjonalitet Amerikansk
Introduksjonsår 2009
Sesonger 9
Episoder 370
Lengde 23 min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Richard Harrison,
Rick Harrison,
Corey Harrison,
Austin «Chumlee» Russell
Sending
Periode 19. juli 2009d.d.
TV-kanal History Channel
Teknisk informasjon
Bildeformat 16:9
Lydformat Dolby Digital Stereo
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
TV.com-oppsummering
Pawn Stars Offisiell nettside

Pantelånerne i Las Vegas (originaltittel: Pawn Stars) er en amerikansk dokusåpe som har gått på History Channel siden 2009. Den ble raskt populær og har fostret flere spin-offs, som Cajun Pawn Stars, American Restoration, Counting Cars. I tillegg er det etablert egne versjoner av serien i Storbritannia, Australia og Sør-Afrika. Den har også fått flere konkurrenter fra pantelånermiljø, der Pantelånerne i Detroit kanskje er mest kjent.

Serien er om pantebutikken Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas Nevada, som er åpen 24 timer i døgnet, og man følger innehaverne Richard Harrison («The Old Man») og sønnen Rick Harrison samt hans sønn Corey («Big Hoss») som en dag skal ta over. Med er også Austin «Chumlee» Russell, en tilsynelatende mindre begavet, men morsom ansatt, som er Coreys venn helt fra barndommen. Gold & Silver Pawn Shop ble åpnet i 1989 av Richard og Rick.

Man ser hvordan kunder kommer til butikken med hensikt til å enten pantsette eller selge gjenstander, og hvordan man diskuterer pris for enten å bli enig eller ikke. Butikken henter ofte inn eksperter for å få verifisert eller restaurert gjenstander. En av disse er Rick Dale i Rick's Restorations, som ble stjerne i sin egen spin-off av serien, American Restoration, som hadde premiere i oktober 2010.

I Norge har serien, i tillegg til History Channel, gått på MAX siden 2010. I 2011 og 2012 lå seertallene på rundt 90 000, noe som gjorde den til en av de mest sette program på kanalen.[1][2]

Lynyrd Skynyrds "Winning Isn't Everything" brukes som åpningsvignett.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]