Pandora Hearts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pandora Hearts
パンドラハーツ
(Pandora Haatsu)
Sjanger Fantasi, Mysterie, Thriller, Action, Comedie
Manga
Manus Jun Mochizuki
Utgiver Square Enix
Magasin Monthly GFantasy
Periode juni 2006 – mars 2015
Tankōbonbind 24
Anime
Regissør Takao Kato
Studio Xebec
Kanal Tokyo Broadcasting System
Periode 2. april 200924. september 2009
Episoder 25

Pandora Hearts er en mangaserie skrevet og illustrert av Jun Mochizuki. Det første volumet ble utgitt i juni 2006, og serien er publisert av det japanske magasinet Monthly GFantasy. Det er blitt lagd en animeserie av den mangaen på 25 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pandora Hearts begynner med at Oz Vessalius, arvingen til den prestisjefylle Vessalius familien, gjennomgår en seremoni som skal markere at han nå er en verdig kandidat til å ta over ansvaret for familien. Under seremonien blir han angrepet av en gruppe med mystiske mennesker i røde kapper. De ​​forteller han at hans eksistens er en synd, og de sender han ned i underverdenen kalt Abyss. Der møter han en "Chain" kalt Alice som hjelper han i å flykte tilbake til den virkelige verden, men den verdenen Oz returnerer til viser seg å være ti år i framtiden.

Terminologi[rediger | rediger kilde]

Chain er skapninger som på et tidspunkt var mennesker, men ble omskapt av "Abyss sin Vilje". For å forlate underverdenen kalt Abyss blir de nødt til å få et menneske til å skrive under på en kontrakt. Når en Chain og et menneske lager en kontrakt ulovlig, vil menneske som skrev under gradvis miste livsenergi til gjengjeld for at en "Chain" får styrke.

Kontrakt er en avtalen som symboliserer båndet mellom et menneske og en "Chain". En "Chain" er bundet til menneske, og kan bli kalt ut hvis menneske ønsker det. I gjengjeld må menneske skape en vei som får en "Chain" ut fra Abyss (underverdenen). De som ulovlig former en kontrakt med en "Chain" vil få et merke formet som en klokke på brystet, som viser den gjenværende tiden av personens liv. Når viseren har gått en runde vil mennesket dø eller bli gjort om til en "Chain" og sendt ned til Abyss.

Abyss er underverdenen hvor alle "Chain" befinner seg. Tid eksisterer ikke i Abyss og den er kontrollert av "Abyss sin Vilje". En person som har vært i Abyss i en liten tid kan komme tilbake til den virkelige verden i hvilken som helst tidsperiode, både fortid og framtid.

Abyss sin Vilje er eksistensen som styrer Abyss. Vanligvis blir den vist i form av en blodig kanin dukke med store runde øyne. Den virkelige formen av "Abyss sin Vilje" er ligner på Alice, men med hvitt hår og en hvit kjole.

De Fire Hertugdommene består av Bezarius, Reimsworth, Nightray og Barma familiene. Disse fire hertugdømmene har eksistert før "Tragedien i Sabrie" fant sted. De grunnla Pandora og hver familie er voktere til en dør som fører til Abyss. Av disse fire husene, blir Vessalius og Nightray familiene sett på som helt motsatte, akkurat som lys og mørke. Bezarius er lyset og tar seg av det som foregår på overflaten av samfunnet, mens Nightray er ansvarlig for å fullføre arbeid som foregår i bakgrunnen. Før "Tragedien i Sabrie", var Bezarius en tredje klasse adelsfamilie, og dermed ikke en del av de fire hertugdømmene. Da var det Baskerville familien – med Glen Baskerville som lederen, det fjerde medlemmet. Når Jack drepte Glen for å ha startet tragedien i Sabrie, ble Bezarius familien sett på som helter. Og slik, ble Baskerville erstattet av Bezarius som det fjerde hertugdømmet. Derfor holder Baskerville den femte døren til Abyss.

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Oz Bezarius[rediger | rediger kilde]

Oz Bezarius er hovedpersonen, og er en gutt med blondt hår og grønne øyne. Han er fra den prestisjefulle Bezarius familien, styrt av hans far, Zai. Moren hans ble drept av Nightray familien, men til tross for dette, er han blid, optimistisk og har en energisk personlighet. Historien om Pandora Hearts starter når Oz fyller femten. Han blir kastet ned i Abyss av Bezarius sine fiender, Baskerville. Der møter han Alice som viser seg til å være en "Chain". Oz lager en kontrakt med henne for å komme seg ut av Abyss, men da han endelig kommer tilbake har hans verden allerede gått ti år fremover. Han setter seg et mål om å finne ut hvorfor han ble sendt ned til Abyss, og hvilken betydning hans eksistens innebærer.

Alice[rediger | rediger kilde]

Alice er en annen hovedperson i serien. Alice opptrer for første gang som en "Chain" som overtaler Oz til å danne en kontrakt med henne i Abyss. Hun er også den beryktede B-Rabbit (Blodøyede kaninen), den mektigste "Chain" i Abyss. Alice sitt mål er å finne sine tapte minner. I menneskelig form, har Alice langt, mørkt og brunt hår med to side fletter. Hun har en enorm appetitt og elsker spesielt kjøtt. Hun er hissig og høytlytt og sier det hun mener uten å ta hensyn til konsekvensene. Til tross for dette har hun en myk side, spesielt når Oz er involvert og hater når han forlater henne.

Gilbert Nightray[rediger | rediger kilde]

Gilbert Nightray også kjent som Gil eller Raven, er Oz sin beste venn og lojale tjener. Oz er hans viktigste personen, og han er villig til å ofre alt for han. Under Oz sin seremoni ble han hjernevasket av en fra Baskerville til å skade Oz. Ti år senere møter han Oz som forsatt har det samme utseende som han hadde sist de møtte hverandre, men selv om Gilbert har forandret seg, forlatt Vessalius og blitt medlem av Nightray, er han fortsatt svært lojal mot Oz.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Pandora Hearts er skrevet og illustrert av Jun Mochizuki. Serien ble publisert av Square Enix og utgitt av magasinet GFantasy. Den har også blitt oversatt til engelsk, indonesisk og fransk.

Anime[rediger | rediger kilde]

Serien ble gjort om til en 25 episoders lang animeserie som varte fra 2. april 2009 til 24. september 2009. Åpningssangen var Parallel Hearts og endingssangen var Hitomi No Chikara. Begge sangene er arrangert av Yuki Kajiura.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]