Pall Mall (sigarettmerke)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nederlandsk Pall Mall sigarettpakke
("Røyking dreper")

Pall Mall er et sigarettmerke markedsført av British American Tobacco, og i Norge av British American Tobacco Norway AS.

Pall Mall ble lansert i 1899 og økte sin popularitet på 1960-tallet i USA, og var lenge en av de mest solgte sigarettene uten filter. Men etter hvert som rapporter om sammenhengen mellom lungekreft og tobakksrøyking ble kjent, mistet Pall Mall mye av sin popularitet. I Ettertid ble Pall Mall også lansert med filter.

I Norge finnes variantene Pall Mall 20 (uten filter), Pall Mall Filter 20, Pall Mall Plain 20. På verdensbasis finnes en rekke andre varianter. British American Tobacco Norway AS har produsert Pall Mall til det norske markedet frem til fabrikken ble flyttet til Danmark i 2008. Forøvrig var Pall Mall også en populær sigarett i Norge1960-tallet.

Sigarettenes innhold[rediger | rediger kilde]

I en studie i 1977 ble det funnet 33 mg «tjære» og 2,1 mg nikotin i hver Pall Mall Plain-sigarett. Dette var det nest høyeste innholdet av begge stoffene i testen som dekket 28 sigarettmerker som var tilgjengelig på det norske markedet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG, 8. juni 1977, side 37. (Atekst: SA MYE TJÆRE får du i deg!)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]