Pachygronthidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pachygronthidae
Nomenklatur
Pachygronthidae
Hører til
Lygaeoidea, teger,
nebbmunner,
insekter
Økologi
Antall arter: 78, 2 i Europa, ikke i Norge
Habitat: på land
Utbredelse: alle verdensdeler
Inndelt i

Pachygronthidae er en familie av insekter som tilhører tegene, en gruppe av nebbmunner. Gruppen, som tradisjonelt har blitt regnet som en undergruppe i familie Lygaeidae, er ganske artsfattig, med 78 beskrevne arter, to av disse er funnet i Europa, men ingen i Norge. De fleste artene er tropiske. De har det til felles at munndelene er sugende og at de suger opp næringen. De lever av å suge ut næring fra frø av gress og beslektede grupper.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Tegene er avlange, slanke, vanligvis bleke på farge. Antennene er forholdsvis lange og tynne. Pronotum er trapesformet, vanligvis med en grunn tverr-grop i midten. Forlårene er fortykkede med kraftige pigger på undersiden. Forvingene er ikke utvidet mot sidene, den membranøse delen med enkle, uforgrenede årer. De fleste er langvingede, men kortvingede former forekommer.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Disse artene ser ut til å være spesialisert på enfrøbladete planter i grasfamilien (Poaceae), halvgrasfamilien (Cyperaceae) og familien Restionaceae, som bare finnes på den sørlige halvkulen. De kryper opp på stråene og suger på frø som fortsatt henger på akset.

Systematisk inndeling / europeiske arter[rediger | rediger kilde]

Pachygronthidae har tradisjonelt vært regnet som en underfamilie i familien frøteger (Lygaeidae), men er nylig skilt ut som egen familie.

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Australian Faunal Directory – Pachygronthidae (2002) [1]
  • Fauna Europaea, utbredelsesdatabase over europeiske dyr: [2] Arkivert 2. juni 2017 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]