På flukt fra loven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
På flukt fra loven
orig. L'Aîné des Ferchaux
Generell informasjon
Utgivelsesår1963
Prod.landFransk
SpråkFransk
Bak kamera
RegiJean-Pierre Melville
ManusforfatterJean-Pierre Melville
Georges Simenon
MusikkGeorges Delerue
Eksterne lenker

På flukt fra loven[1] (originaltittel: L'Aîné des Ferchaux) er en fransk kriminalfilm fra 1963 regissert av Jean-Pierre Melville.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Paris taper den unge bokseren, Michel Maudet, sin første store kamp og blir sparket av manageren sin. Han trenger raskt en jobb, og svarer derfor på en annonse som gjelder en sekretær som også må delta på reiser. Maudet blir umiddelbart ansatt av Dieudonné Ferchaux for en bank. Uten å fortelle noe til venninnen Lina, som han forlater uten penger, flyr Maudet allerede samme kveld sammen med Ferchaux til New York. Neste morgen henter Ferchaux flere millioner dollar fra en bankboks. Men han kan ikke røre sin amerikanske bankkonto, fordi franske myndigheter ønsker å få ham utlevert til Frankrike.

Han og Maudet leier en bil og til Louisiana, men de blir forfulgt av FBI-agenter. Etter at han leier et isolert hus i New Orleans, blir Ferchaux syk og Maudet blir stadig mer frustrert over innfallene til den gamle mannen. Når Maudet besøker en pub i nabolaget, nevner han alle pengene Ferchaux sitter på til pub-eieren Jeff - en kjeltring og morder. Når Maudet endelig går hjem igjen til Ferchaux, oppdager han Jeff og en medskyldig som forsøker å rane Ferchaux - og har skadet ham alvorlig.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]