Hopp til innhold

Osmani internasjonale lufthavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Osmani internasjonale lufthavn
IATA: ZYLICAO: VGSY
Basisdata
OperatørCivil Aviation Authority of Bangladesh
BetjenerSylhet
BeliggenhetSylhet
24°57′48″N 91°52′1″Ø
Kart
Osmani internasjonale lufthavn
24°57′48″N 91°52′01″Ø

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Osmani internasjonale lufthavn (Osmani International Airport) (IATA: ZYLICAO: VGSY) (bengali:ওসমানী আন্তর্জাতিক বিমানবন্দর) er den tredje største internasjonale lufthavn i Bangladesh. Plassen opereres av luftfartsmyndighetene i landet, (Civil Aviation Authority, Bangladesh (CAAB)) og benyttes av Biman Bangladesh Airlines som tilfører flyplassen det meste av dens inntekter.[1]. De private selskapene Novoair, United Airways og US-Bangla Airlines flyr innlenlands, til Dhaka. Størsteparten av passasjerene er utflyttede bengalere og deres etterkommere fra Sylhet som bor i Storbritannia.

Flyplassen ble bygget mens Storbritannia styrte det indiske subkontinentet, delvis for å stoppe japansk aggresjon mot Burma. Den var tidligere kjent som «Sylhet Civil Airport», ble senere oppkalt etter general Osmani M. A. G. Osmani, en bengalsk frihetshelt fra Bangladesh' uavhengighetskamp.

Flyplassen hadde opprinnelig bare innenrikstrafikk fra Biman Bangladesh Airlines som fløy fra Dhaka internasjonale lufthavn. Etter år med lobbyvirksomhet av bengalere bosatt i UK fikk flyplassen begrenset trafikk og ble satt i stand til å betjene middels store fly, som Airbus A310 som Biman opererte. Arbeidet ble fullført i oktober 2002 og flyplassen fikk status som internasjonal lufthavn. Likevel, den oppfylte ikke internasjonale standarder på grunn av visse mangler: instrument landing system, rullebanebelysning og for kort rullebane.

To ombordstigningsbroer.

3. november 2002 kom første fly fra utlandet, Bimans light BG020 fra Kuwait via Abu Dhabi mellemlandet med 215 passasjerer underveis til Dhaka. For en kort periode opererte Biman en direkte rute fra London, men sviktende trafikk gjorde at passasjerer måtte fly via Dhaka. I 2004 begynte arbeidene med banelysene og forlengelse av rullebanen for å kunne ta imot bredbuksfly.[2][3]

I 2006 begynte arbeidene med å oppgradere og utvide terminalbygget og bygging av to ombordstigningsbroer, videre ny taxi-bane.[4] I mai 2007 informerte en representant for utenriksdepartementet pressen og andre om at arbeidene holdt det oppsatte tidskjema med ferdigstillelse i juni 2007.[5] Han bekreftet at Biman ville starte direkte Hajj-flyvninger til Hajj-feiringene i 2007.[6] Likevel, forlengelse av rullebanen ble ikke ferdig som lovet og ny dato satt til august.[7] Banen ble til slutt ferdig i desember 2008.[8]

Ulykker og hendelser

[rediger | rediger kilde]
  • Den 22. desember 1997 havarerte en Fokker F-28 fra Biman Bangladesh Airlines i tykk tåke i en rismark 5,6 km.fra rullebanen. Flyet kom fra Dhaka med 85 passasjerer og en besetning på fire. 17 passasjerer ble skadet.[9]
  • Den 8. oktober 2004 forsøkte en Fokker F28 fra Biman Bangladesh å avbryte landingen. Flyet endte opp i en grøft. Det kom fra Dhaka med 79 passasjerer og en besetning på fire. To passasjerer ble skadet.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

 Denne artikkelen inneholder blant annet stoff som er lisensiert som public domain fra nettsteder eller dokumenter fra Air Force Historical Research Agency.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]