Sporveien Trikken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Oslotrikken (selskap))
Hopp til: navigasjon, søk
Sporveien Trikken AS
Sporveien Trikken AS
Oslotrikkens type SL-95 sporvogn
Org.form Aksjeselskap
Org.nummer 985 057 192
Etablert 1. juli 2003[1]
Morselskap Sporveien Oslo[2]
Styreleder Cato Hellesjø[3]
Adm. dir. Jan Egil Meling (konst.)[4]
Antall ansatte Ca. 420[5]
Resultat 9,9 mill. (2011)[6]
Nettside www.trikken.no

Sporveien Trikken AS (tidligere Oslo Sporvognsdrift AS eller Oslotrikken AS) er et norsk kollektivtrafikkselskap eiet av driftselskapet Sporveien Oslo som igjen er eiet av Oslo kommune. Selskapet har ansvar for drift og utvikling av trikken i Oslo, mens Sporveien står for drift og vedlikehold av sporvognene samt drift og vedlikehold av infrastruktur, så som skinner, strøm og penser. Sporveien Trikken selger kollektivtransporttjenester til administrasjonsselskapet Ruter.

Sporveien Trikken AS

Sporveien Trikken AS har ansvar for all trikkedrift i Oslo og hadde i 2015 55 millioner reisende. Selskapet har vel 370 ansatte. Trikken er en av Oslos viktigste miljøbedrifter. Selskapet er miljøsertifisert og jobber ut fra en målsetting om at Oslo skal være en av Europas beste trikkebyer. Sporveien Trikken er datterselskap i Sporveien Oslo AS. Sporveien leverer reiser med trikk, T-bane og buss med hovedfokus i Oslo, Akershus og Vestfold. Konsernet har om lag 3 500 ansatte og hovedkontor i moderne og nyoppussede lokaler på Tøyen i Oslo. Sterk forventet befolkningsvekst og miljøfokus gjør at kollektivtrafikk er et betydelig satsningsområde i årene fremover.

Sporveien Trikken disponerer 72 sporvogner (som eies av Oslo Vognselskap) og 131,4 km med sporvei (regnet som enkeltspor). Sporveisnettet består av 6 linjer og 99 stasjoner. Selskapet har omkring 450 ansatte. Tidligere samferdselsminister Torild Skogsholm var administrerende direktør fra 2006 og frem til våren 2011. Etter dette er Jan Egil Meling konstituert administrerende direktør.[4] I løpet av høsten 2012 tiltrer Bjørn Granviken som ny administrerende direktør i både Sporveien Trikken og søsterselskapet Oslo T-banedrift.[7]

Oslo Sporvognsdrift ble eget AS i 2003 og har siden hatt flere navn. Sporveien Trikken har vært et av flere uformelle navn, men ble 10. juni 2009 også det formelle navnet på selskapet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fakta om Oslotrikken
  2. ^ Årsrapport for 2009 (PDF)
  3. ^ Selskapets styre
  4. ^ a b Selskapets ledelse
  5. ^ Fakta om Oslotrikken
  6. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn Aarsberetning2011
  7. ^ «Fra SAS til Trikk og T-bane i KTP». Kollektivtransportproduksjon. 27. juni 2012. Besøkt 4. juli 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]