Oslo kommunes klagenemnd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oslo kommunes klagenemnd er en kommunal myndighet i Oslo som behandler klager over enkeltvedtak etter forvaltningsloven § 28 annet ledd[1], med unntak av saker som faller inn under Klagenemnd for transportsaker for forflytningshemmede.[2] Klagenemnden ble opprettet av Oslo bystyre 28. august 1996.

Klagenemnden består av tre medlemmer, hvorav minst én jurist, med varamedlemmer. Medlemmene velges av bystyret for den kommunale valgperioden. I tillegg settes nemnden med ytterligere to medlemmer i personaljuridiske saker.[3]

Klagenemnden behandler for eksempel saker der Oslo kommune har ilagt forretningsdrivere gebyr.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker (forvaltningsloven). – Kapittel VI. Om klage og omgjøring. – § 28. (vedtak som kan påklages, klageinstans).». Lovdata. Besøkt 15. desember 2006. 
  2. ^ «Kommunal håndbok for Oslo – Klagenemnd for transportsaker for forflytningshemmede». Oslo kommune. Arkivert fra originalen 1. januar 2006. Besøkt 16. desember 2006.  «Klagenemnda for transportsaker for forflytningshemmede behandler klagesaker over enkeltvedtak fattet av transporttjenesten for funksjonshemmede og enkeltvedtak om parkeringstillatelser for forflytningshemmede.»
  3. ^ «Oslo kommune – Bystyret – Om klagenemnda». Oslo kommune. Besøkt 15. desember 2006. 
  4. ^ «Mangelfullt hjemmelsgrunnlag for ilegging av miljøgebyr (Sak 2006/407)». Sivilombudsmannen. 11. august 2006. Arkivert fra originalen 8. oktober 2007. Besøkt 15. desember 2006.  «Oslo kommune ila serveringsstedene A og B miljøgebyr på grunn av manglende renhold av fortau på eller langs eiendommen hvor virksomheten ble drevet. Miljøgebyrene var i utgangspunktet hjemlet i Politivedtekt for Oslo § 2-1, hvor det fremgår at hus- eller grunneier plikter å sørge for renhold av fortau på eller langs eiendommen. På vegne av A og B påklaget NHO Reiseliv gebyrene og viste til at A og B leide lokalene hvor virksomheten drives, og at de derfor var feil adressater for gebyrene. I vedtak 20. desember 2005 opprettholdt Oslo kommunes klagenemnd miljøgebyrene, men endret hjemmelen til politivedtekten § 1-2.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]