Oserian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oserian er et kenyansk selskap som produserer blomster til det europeiske markedet.[1] Oserian har det største og mest moderne produksjonsanlegget for blomster i Kenya, og produserer kvalitetsblomster året rundt. På slutten av 80-tallet var Oseriean blant de første selskapene til å introdusere rose-landbruk til Øst-Afrika, og er fremdeles ansett for et ledende selskap i dette øyemed.

Oserian oppsto i et område kalt «Happy Valley» med gode forhold for landbruk. I 1969 hadde selskapet 5 hektars produksjonsområde, og 6 ansatte. I 1982 kom det under ledelse av nederlenderne Hans Zwager og hans kone. Han var soldat i marinen under andre verdenskrig, deretter bankarbeider, før han møtte sin kone i Kenya og bosatte seg i Djinn Palace, Lake Naivasha der de begynte kultivere blomster for det europeiske markedet.

Selskapet har 4600 ansatte (2010) og er eiet av the Mavuno Group, bestående av et knippe selskaper som bistår i verdikjeden for produksjon og leveranser av blomster til det europeiske markedet. Andre selskap er Airflo, World Flowers (UK og USA), Bloom, Fast Track og Airflo NL.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ TOR ARNE ANDREASSEN, SIGURD FANDANGO (28. desember 2010). «En blomstrende afrikansk suksess». Aftenposten. Besøkt 28. desember 2010.