Orkla Eiendom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Orkla Eiendom AS
Org.formAksjeselskap
BransjeEiendom
EtablertApril 1982
MorselskapORKLA ASA
HovedkontorNorges flagg Oslo, Norge
LandNorge
StyrelederErik Barkald
Adm.dir.Øystein Thorup
Antall ansatte9
Nettstedwww.orklaeiendom.no

Orkla Eiendom (OE) er Orklakonsernets eiendomsselskap.

Orkla foretok sitt første eiendomskjøp allerede i 1941 gjennom kjøpet av Klingenberggt. 4. Siden den tid har Orkla vært aktive innen eiendomsutvikling og eiendomsinvestering.

Orkla Eiendom fokuserer i hovedsak på utvikling av eiendom, men har også noe eiendom under forvaltning. OE inngår som en del av Orkla Financial Investments sammen med Aksjeporteføljen. Orkla Eiendom driver i samarbeid med sine tilknyttede selskaper og samarbeidspartnere utvikling av eiendom innen både bolig, kontor, handel, hotell og infrastruktur.

Orkla Eiendom har vært gjennom flere faser av realisering og nyutvikling av eiendom siden starten i 1941. I 1991 kjøpte Eiendomsspar det vesentlige av Orkla Eiendom sine eiendommer, men allerede i 1993 gikk Orkla igjen tungt inn i eiendomsutvikling gjennom kjøpet av Skøyen Næringspark.

Orkla Eiendom har skapt betydelige merverdier også de senere årene og det samlede resultat før skatt for Orkla Eiendom var i 2007 ca. 360 MNOK (145 MNOK i 2006).

De største utviklingsprosjektene pr i dag er Ringnes Park og Idun Industri Eiendom AS hvor det totalt skal utvikles nær 100 000 m2 bolig og næring i samarbeid med Macama AS. I tillegg har OE en betydelig utviklingsportefølje gjennom sine tilknyttede selskaper under FG Eiendom.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]