Organisasjonsadferd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Organisasjonsadferd er studiet av menneskers adferd i organisasjoner, forholdet mellom menneskers adferd og organisasjonen, og organisasjonen i seg selv.[1] Studiet av organisasjonsadferd er først og fremst forankret i arbeids- og organisasjonspsykologien og er en del av det tverrfaglige forskningsområdet organisasjonsstudier. Organisasjonsadferd har ved siden av båndene til psykologien også berøringspunkter med økonomiske fag, sosiologi og etterhvert også antropologi. Forskning på organisasjonsadferd kan deles opp i tre grove grupper:[2]

  • Individer i organisasjoner (mikronivå)
  • Grupper i organisasjoner (mesonivå)
  • Hvordan organisasjoner fungerer som helhet (makronivå)

Det tradisjonelt mest sentrale temaet i studier av organisasjonsadferd er ledelse, og det er fortsatt et viktig tema i fagområdet. Også beslutningstaking, kulturelle sider ved organisasjoner og organisasjonsendringer er viktige temaer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Moorhead, G., & Griffin, R. W. (1995). Organizational behavior: Managing people and organizations (5th edition). Boston. Houghton Mifflin, (p.4)
  2. ^ Wagner, J. A., & Hollenbeck, J. R. (2010). Organizational behavior: Securing competitive advantage. New York: Routledge.