Ordre Reaux Croix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Voie Cardiaque

Ordre Reaux Croix er en martinistorden som ble formelt stiftet i 2002, på 250års jubileet for Ordens grunnleggelse.

O.'.R.'.C.'. er en internasjonal orden med sin Storlosje i Norge.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Ordre Reaux Croix skiller seg fra andre martinistordener, i og med at den opererer alle tre formene for martinisme under ett banner. Disse tradisjonene er:

  1. Voie Cardiaque. Saint-Martins mystisisme, slik den ble organisert av Papus.
  2. Elus Cohens. Pasqually's system, verdens eldste magiske orden.
  3. Chevalier Bienfaisant de la Cité Sainte . Jean-Baptiste Willermoz' riddersystem.

Alt opptak begynner i Voie Cardiaque, og etter en minstetid på to års studier, er det mulig å bli med i de øvrige grenene. Ordenens Storloge er i Norge, og har i øyeblikket[når?] jurisdiksjoner i Sverige, Canada, Argentina, Spania og England.

Orden har ingen tilknytning til frimureri, og operer full likestilling mellom menn og kvinner.

Lære[rediger | rediger kilde]

Ordenens lære hviler på tre grunnvoller: Kristen mystikk, kabbalah, og martinisme, kalt «læren til våre forfedre i Tradisjonen»; Louis-Claude de Saint-Martin, Martinez de Pasqually og Jean-Baptiste Willermoz.

I motsetning til de fleste samtidige martinistordener, er innholdet i O.’.R.’.C.’., både nåværende og kommende, basert direkte på de tre grunnleggernes lære og arv, og formidles derfor innen et kristent symbolspråk. Dette til tross, så inviterer ordenen 'alle velvillige begjærsmennesker, med en tro på et høyere vesen' uavhengig av religiøs overbevisning.

Ordenens lære formidles fra person til person i et Oratorium, eller Tempel. Og alle aspekter av arbeidet er basert på et nært forhold mellom mentor og student.

Ordenen stammer fra, og inkorporerer autentiske linjer og materiale fra Elus Cohens, C.’.B.’.C.’.S.’., Ordre Martiniste, og de russiske Martinistene og Teoristene.

Ordenen har som mål å gi menn og kvinner veiledning i det største av alle arbeid, selverobringen.

Å formidle til dem den lære og de verktøy som forpaktes av Tradisjonen, slik at de selv kan bryte de segl som hindrer mennesket fra å se sitt Opphav, sitt Livs Natur, og sin Bestemmelse.

Det er mange steg på denne veien, og vår lære formidles derfor gradvis igjennom strengt hemmeligholdte innvielser som reflekterer menneskets tilblivelse og utfoldelse. Ordenen vil kun akseptere kandidater som er nitid, modige og ærlige i sitt begjær og sine bestrebelser etter større selverkjennelse.

Ordenen er dypt esoterisk i sin natur, og leser den Kristne doktrine og skrift med mystiske øyne. Vår grunnvoll er læren om menneskets fall fra sin første tiltenkte posisjon i skaperverket, forståelsen av vår nåværende tilstand og veien tilbake dit hvorfra vi kom.

O.'.R.'.C.'. i Norge[rediger | rediger kilde]

I dag er den største norske selvstendige martinistordenen, Ordre Reaux Croix. O.R.C. har templer i 7 land, deriblant Norge, og opererer både Hjertets Vei (de tre Papus gradene), Elus Cohens og Chevaliers Beneficiantes de la Cite Sainte. Ordnen har både menn og kvinner som likestilte medlemmer, og har ingen religiøse krav til medlemskapet utover en tro på én guddom.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ordre Reaux Croix Arkivert 9. oktober 2009 hos Wayback Machine.