Ordinary Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ordinary Love
orig. Normal People
Generell informasjon
GenreDramafilm, romantisk film
Utgivelsesår2019
NasjonalitetStorbritannia
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLisa Barros D'Sa Rediger dette på Wikidata
ManusOwen McCafferty Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Brian J. Falconer[1]
MusikkDavid Holmes Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLiam Neeson, Lesley Manville Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Premiere(r)2019
6. desember 2019 (Storbritannia)
14. februar 2020 (USA)
28. august 2020 (Catalonia)
Eksterne lenker

Ordinary Love er en romantisk dramafilm fra 2019, regissert av Lisa Barros D'Sa og Glenn Leyburn. Manus ble skrevet av Owen McCafferty, og har Liam Neeson og Lesley Manville i hovedrollene. Filmen hadde verdenspremiere under Toronto internasjonale filmfestival den 9. september 2019.

Handling[rediger | rediger kilde]

Joan og Tom Thompson har vært gift i mange år. De holder huset sitt i orden, og fortsetter sine rutinemessige liv. Tom eier en kjæledyr-fisk som Joan ikke bryr seg om. De trener ved å gå en lang tur gjennom byen sammen, og snur når de kommer til en nylig plantet liten plante. En kveld oppdager Joan en kul i det ene brystet. Hun og Tom reiser til sykehuset, hvor hun får diagnosen brystkreft. Joans lege sørger for operasjon, for å fjerne kulen og omkringliggende lymfeknuter. På dagen for Joans operasjon besøker Tom graven til datteren deres, Debbie, på egen hånd. Han innrømmer overfor Debbie at han er redd for å bli stående helt alene uten kona si.

Joans operasjon går bra, og legene er i stand til å fjerne alle fysiske tegn på kreft. De henviser Joan til en onkolog for å starte cellegift-behandling. Kort tid senere dør fisken til Tom, og han gråter samtidig som han skyller den ned i toalettet. Joan møter Debbies lærer fra barneskolen, Peter, som avslører at han har dødelig kreft. Joan blir snart dårlig av kjemoterapien, og begynner å miste håret. Tom hjelper henne med å barbere vekk håret. Men Joan glemmer hvilken medisin hun skal ta på hvilken dag, noe som fører til krangel med Tom om hvordan kreft ødelegger ekteskapet deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]