Opp og ut

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Opp og ut
Nyhus Opp og ut 00.jpg
Forfatter(e)Svein Nyhus (tekst og illustrasjoner)
SjangerBarnebok, bildebok, allalderlitteratur
Utgitt2008
ForlagGyldendal
Sider64

Opp og ut er en norsk bildebok for barn skrevet og tegnet av Svein Nyhus. Boka ble gitt ut av Gyldendal forlag høsten 2008.

Boka er illustratørens åttende barnebok med egen tekst. Boka blir utgitt på polsk i 2013.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Opp og ut handler om en liten vandrer med rødt bustehår og spiss nese som sammen med en engstelig steinkjempe går gjennom et surrealistisk landskap for å finne havet. Teksten er kort og har poetiske gjentakelser og lydord. Innholdet er lett filosofisk og eksistensielt, men boka kan også leses som en fabel om mot. Historien er illustrert med store tegninger utført med blyant som er bearbeidet og fargelagt i photoshop.

Laquote.svgDet er noe med bøkene til Svein Nyhus som gjør dem så annerledes. Man merker det i språket som elegant leker seg bortover sidene. Man ser det i bildene som er både vakre og skumle og magiske og litt rampete på en gang. Bøkene hans er fabulerende, abstrakte og samtidig konkrete, og de vekker nye tanker. De er enkle nok til å fange oppmerksomheten helt ned til de minste leserne, men samtidig så komplekse at en voksen vil få minst like mye ut av dem.Raquote.svg

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]